CHP İzmir'de delege 3'üncü haftasını geride bıraktı. Delege mesaisinde en dikkat çeken ayrıntılardan biri, tek delege çıkaran Karabağlar'daki Ali Fuat Erden Mahallesi'nde çift listenin yarışması oldu.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir'de sandık mesaisi aralıksız sürüyor. Delege ve ön seçimde oy kullanacak seçmenlerin belirlendiği yarış, kentin dört bir yanında kıran kırana bir mücadeleye sahne oluyor. Sandığın pazar mesaisinde yine ilginç ayrıntılar dikkat çekti. Karabağlar'da Ali Fuat Erden Mahallesi'nde tek delege çıkmasına rağmen, çift listeli bir yarış yaşandı. Onur Duyan ve Hasan Caz'ın listelerinin yarıştığı seçimde, kazanan isim Hasan Caz oldu. Karabağlar'da ayrıca; Vatan, Tahsin Yazıcı, Peker, Kibar, Günaltay Mahallelerinde delege seçimleri tamamlandı. Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, en fazla delegenin Vatan Mahallesi'nden çıkacağını açıkladı. 20 delege çıkaran Vatan'da mavi ve kırmızı listeler yarıştı. Karabağlar'da şuana kadar yapılan seçimlerde Bahar ve Üçkuyular Mahallesi'nde sandıklara itirazların yapıldığını aktaran Başkan Yıldız, bu itirazların gerekçelerini ise şu ifadelerle açıkladı: “Bahar Mahallesi'nde tutanağın seçim alanında tutulmadığı gerekçesiyle itiraz oldu. Üçkuyular Mahallesi'nde de kazanan listede gençlik kotasına uyulmadığı iddiasıyla itirazda bulunuldu. Ancak biz kotalara uyuyoruz. Orada sadece kura çekerken, kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak kadınları kura dışında bıraktık.”

ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Karşıyaka'da da kıyasıya bir yarış vardı. İlçede; İnönü, Aksoy, Cumhuriyet, Donanmacı, Fikri Altay, Sancaklı ve Yamanlar mahallelerinde sandığa gidildi. Aksoy, Cumhuriyet ve Donanmacı mahallelerinde çift liste heyecanı yaşandı. Aksoy Mahallesi'nde İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Çağrı, Levent Özata, Emel Kundak, Neriman Taşova, Deniz Önder Sapma gibi isimlerin yer aldığı liste ile Ali Özbaynak, Burhan Uçak, Cem Avşar gibi muhaliflerden oluşan liste yarıştı. Aksoy'da sandık için yeterli çoğunluk sağlanamadı. Seçim, bugün (pazartesi) yapılacak. Bornova'da ise Ergene, Kazımdirik, Merkez ile Zafer mahallelerinde seçim heyecanı yaşandı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İlçe Başkanı Nevzat Kavalar'ın mahallesi olan Kazımdirik'te kırmız ve mavi listeler yarıştı. Başkan Atila iki listede de yer alırken, İlçe Başkanı Kavalar sadece mavi listeye yazıldı. Bayraklı'da ise muhaliflerin de güçlü olduğu Osmangazi ve Mansuroğlu mahalleleri ile Doğançay, Muhittin Erener ve Refik Şevket İnce mahallelerinde seçime gidildi. Osmangazi ve Mansuroğlu mahallelerindeki çift listeli bir seçim yaşandı. Çift liste heyecanının yoğun olarak yaşandığı ilçelerden biri olan Buca'da da hareketli dakikalar yaşandı. Yiğitler, Kozağaç, Mustafa Kemal ve Yeşilbağlar’da üyeler, delegeleri belirledi.