CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Aliağa’daki Şakran Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’u ziyaret etti. Cezaevi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, Erkol hakkında yürütülen soruşturmanın hukuki değil siyasi olduğunu savundu.
“Tutukluluk kabul edilemez”
Özel, Erkol’un yıllar önce kısa süreliğine bir kooperatif yönetiminde yer aldığını ve herhangi bir imza yetkisi bulunmadığını belirterek, buna rağmen tutuklu yargılanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
CHP lideri açıklamasında, “Sayın Erkol, kısa bir süre ve hiçbir imza yetkisi olmadan yönetim kurulunda bulunmuştur. Bugün isnat edilen suç ise yalnızca o yönetim kurulunda yer almış olmasıdır. Bu durum hukuki değil, tamamen siyasi olarak kurgulanmış bir cezalandırma sürecidir” ifadelerini kullandı.
“Bilirkişi raporu çöktü” iddiası
Dosyada yer alan bilirkişi raporuna da tepki gösteren Özel, raporda kooperatif hesaplarında açık varmış gibi bir algı oluşturulduğunu ancak söz konusu miktarın başka bir hesapta bulunduğunun ortaya çıktığını ileri sürdü.
Özel, “Ortada ne bir kayıp vardır ne de bir suç. Dosyadaki bilirkişi raporunun dayanaksız olduğu anlaşılmıştır. Eksik olduğu iddia edilen para başka bir hesapta mevcuttur. Buna rağmen ‘yanlış raporla tutukladık’ diyemeyenler bugün İl Başkanımızı özgürlüğünden mahrum bırakmaktadır” dedi.
“İddianameyi yazın” çağrısı
Açıklamasında yargı sürecinin uzatıldığını savunan Özel, yetkililere iddianamenin bir an önce hazırlanması çağrısında bulundu.
Kaçma şüphesi bulunmayan bir siyasetçinin tutuklu yargılanmasının adalete değil “zulme hizmet ettiğini” öne süren Özel, “Eğer ellerinde bir delil varsa iddianameyi derhal yazsınlar. Yeri yurdu belli olan bir siyasetçinin tutuklu yargılanması hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmaz” diye konuştu.
“Tutuksuz yargılama olmalı”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklamasının sonunda Ümit Erkol’un tutukluluğunun sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, sürecin tutuksuz yargılama ile devam etmesi çağrısında bulundu.
Özel, “Ümit Erkol’un tutukluluğu derhal sonlandırılmalı, bu haksız süreç tutuksuz yargılamayla devam etmelidir” ifadelerini kullandı.




