Türkiye, önemli bir sürecin başlangıcını yaşıyor.

Bu ülkede kırıntılarından söz edilen demokrasi, insan ve özgürlükleri, hukuk ve adalet ya tümden ortadan kalkacak ya da Türkiye bütün değerlerle yeniden buluşarak yola devam edecek.

Bu anlamda 7 Haziran seçimleri geçmişteki tüm seçimlerden de fazla önem arz ediyor. Belki tekrar etmiş olacağız ancak AKP kazanırsa;

Türkiye, Polis devleti olacak!

Dizayn edilen hukuk, daha sistemli hale getirilerek iktidarın tamamen güdümünde olacak.

Geçmişte olduğu gibi devlete ve halkımıza ait bütün değerler har vurup harman savrulacak.

Toplum daha da örgütsüzleştirilecek, taşeron sistemi yaygınlaştırılacak, kölelik sistemi pekiştirilecek. Türkiye üretim toplumu olmaktan çıkarıldı, bu politika devam ettirilecek. İnsanlar arasındaki ayrıştırma ve bölünme AKP iktidarının başarısı olarak doruğa çıkacak.

Bütün bunlar kabus gibi ama Türkiye’nin gerçeği.

İşte yukarıda saydığım nedenlerle, bu iktidar 7 Haziran seçimlerinde sandıkta yenilmelidir. Bunun umut olmaktan öte reel gerçekleri de var.

Cumhuriyet Halk Partisi bunun ilk adımını atmıştır. 33 ilde hiç kontenjan kullanmadan toplamda 58 seçim bölgesinde ön seçim yapan CHP, iktidara ulaşacaktır.

Ön seçimin yarattığı heyecan CHP tabanında hissedilmektedir. Uzun yıllar sonra Hakim huzurunda yapılacak ön seçimlerde üyelerin kullanacağı oyla seçilecek milletvekillerinin arkasında yalnızca halkın gücü olacaktır.

Seçilecek olan milletvekili adayları üyenin sınavından geçtikten sonra onların da çalışmalarıyla halkla buluşacaktır.

Böylece liderin iki dudağı arasından seçilen iktidar partisi adayları ile CHP adayları arasındaki fark ıspanakla çınar ağacı arasındaki fark kadar ortaya çıkacaktır. Çünkü birileri yukarıdan aşağıya biat etsinler, kol kaldırsınlar, indirsinler diye gönderilirken diğerleri halkın arasından sevgi ve saygı çemberinden geçerek, süzülerek gelenlerden oluşacaktır.

Bu ön seçim CHP’nin en büyük şansıdır. Göreceksiniz; ön seçim yapılan bütün kentlerde CHP’nin oyu en az 7-8 puan artarak sandığa girecektir.

Bu da CHP’nin iktidar yolunun açılması demektir.