Kayak sezonu başlamış! Uludağ’daki tatilciler kayak partisi yapmış! Salgın oraya uğramıyormuş!.. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 90’a ulaşmış. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı evde. Hafta sonu kısıtlamalar var!..

***

Koronavirüs bulaşma listesi yapılmış (!) Korona, parklarda bulaşıyormuş… Ama AVM’lerde etkisi yokmuş virüsün! Berberlerde, kuaförlerde bulaşıyormuş! Mitinglerde, kongrelerde bulaşmıyormuş!.. Turistlere bulaşmıyormuş! Onlar muafmış!..

***

“Binlerce dansöz var” şarkısıyla ünlenen ve kumarbazlığıyla da sıkça haber olan popçunun kredi borcu sekiz ay ötelenmiş. Amasya’nın Büyükkızılca köyünde ise çiftçinin bir günde kredi borçları yüzünden 10 traktörü haczedilmiş. Ziraat Bankası, yine kredi borcunu ödeyemeyen köylülerden hacizli 891 tarlayı satış için ihale açmış!

***

Salgın önlemleri kapsamında kapatılan işyerleri için “mücbir sebep” kararı alınmış. Bu işletmelerin vergi ödemeleri ertelenmiş. İşletmeler mücbir sebep hali kalktıktan 26 gün sonra beyanname verecekmiş!..

***

Sağlık Bakanımız açıklama yapmış: “Bilim Kurulu’muzun önerisiyle hazırlanan program dahilinde 80 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlıyoruz. 80 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarımızda aşılanacaktır.”

“78 yaşındaki ve kronik rahatsızlığı olmayan” yazar da “Sıram gelmiş, aşımı oldum” diye yazmış! Fotoğraflarıyla belgeli “aşı ayrıcalığı” aldı başını, gidiyor!

***

İspanya Genelkurmay Başkanı Villaroya sırası gelmeden aşı olmuş. Ülke ayağa kalkmış, o da utancından istifayı basmış. Öykü değil gerçek! Enfeksiyon Uzmanı Gaye Usluer Hocam da sormuş: “Bizde aynı mekanizma işliyor olsa kendini ‘yukarıda’ görenlerin hepsinin istifa etmesi gerekecek. Mazallah, onlar olmazsa ne yaparız?”

***

10 milyon aşı gelecekti. Pardon, “nasipse” demişlerdi. Aşı geldi; 6.5 milyon! Nasibimiz bu kadarmış!.. Ehhh artık. Nasipse de aşılanırız inşallah. Dileğimizdir, en kısa sürede herkesin aşılanması.

***

Onkoloji profesörü bindiği otobüsten “65 yaş üstü” diye indirilmiş. Yolcular, direnince hocaya büyük tepki göstermiş, üzerine yürümüş... “Senin yüzünden geç kalıyoruz” diye.

İstanbul BŞB hala suskunmuş! Sağlık çalışanlarımızı alkışlıyorduk, değil mi?

***

Bir prof. etiketli “başyazar” buyurmuş: “Restoran ve kafelerin açılmasına zamanından

önce izin verilecek olursa, vaka sayıları ve ölüm oranlarında yeniden sayısal patlamalar yaşanabilir.”

Otobüslerde, metrolarda dip dibe vatandaşa bir şey olmuyor-muş!

***

Avrupa’da salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamalar protesto edilmiş. Araçlar ateşe verilmiş, mağazalar yağmalanmış. Danimarka’da protestocular Başbakan’ın heykelini yakmış. Çekya’da yasağa karşın yüzlerce bar ve restoran açılmış.

***

Rusya’da koronavirüs mutasyonunun fotoğrafı çekilmiş. İngiltere kaynaklı koronavirüs mutasyonunun dünyada ilk kez görüntülendiği belirtilmiş. Türkiye’deki mutasyonun kaynağı ise henüz tespit edilememiş!

***

İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu “Oxfam”, dünyadaki en zengin 10 kişinin salgın sürecinde 540 milyar dolar arttığını açıklamış. Ve sadece bu parayla bile dünya üzerindeki bütün insanlara yetecek korona virüsü aşısı satın alınabileceğini duyurmuş.

***

Aşıya gerek yok! Parkta da yürümeyin! Eşinizi dostunuzu komşunuzu çağırın. Kayak yapın, sucuk partisi yapın; korona uzaklaşır!.. Virüs belasından kayarak kaçmayı başarırız!..

Maske, mesafe, kayak!..

Nokta!..