Manisa Yurttaş İnisiyatifinin de destek verdiği davalarda verilen yürütmenin durdurulması kararlarının 30 gün içerisinde uygulanması gerekiyor.

 Manisa Yurttaş İnisiyatifi gönüllüleri karara ilişkin verdikleri bilgide şöyle dediler:

 “Daha önceden hat bakım ve işletim bedellerinin iptalinden sonra; önce Yunusemre ilçesi, şimdi de Şehzadeler ilçesi yönünden ‘Katı Atık Tarife Raporu’nun tümünün yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Bu kararlar sadece kentsel ve kırsal konutlar için değil, Tarife’de yer alan bürolar, hastaneler, eğitim kurumları, lokantalar (pastane, şarküteri, kafeterya, fırın, spor salonları vb.) , ticari olmayan kuruluşlar (dernekler, sivil toplum kuruluşları vb.), ticarethaneler (bakkallar, kahvehaneler, çay ocakları küçük sanayi esnafı vb.), kamu binaları, otel pansiyon, sanayi kuruluşları (her türlü sanayi kuruluşları, orta ölçekli imalathaneler vb.), inşaat şantiyeleri ve pazarcı esnafı için de geçerlidir. Bu konuda zaten ilçeler arasında büyük eşitsizlikler vardı. Örneğin; katı atık toplama bedeli Akhisar’da kentsel konutlar için 4,96 TL, kırsal konutlar için 2,48 TL olarak alınırken; Yunusemre ilçesinde kentsel konutlar için 13,81 TL, kırsal konutlar için 9,13 TL; Şehzadeler ilçesinde kentsel konutlar için 11,70 TL, kırsal konutlar için 7,98 TL olarak alınıyordu. Bu eşitsizlik diğer sektörler için de söz konusudur. Verilen kararlara, İzmir Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz etmek mümkündür. Ancak ortada bir haksızlık vardı ve bu haksızlık yürütmenin durdurulması kararı ile şimdilik giderilmiştir. Kararların 30 gün içinde uygulanması gerekmektedir. Belediyelerimizi bu konuda daha duyarlı ve açık olmaya, eşitsizlikleri gidermeye ve kararları uygulamaya çağırıyoruz.” 

Manisa Yurttaş İnisiyatifi gönüllüleri, “Halkımızı, kamuyu ilgilendiren konularda daha duyarlı olmaya davet ettiklerini, kentimizin sorunlarına sahip çıkılmasını istediklerini, talep edenlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını” söylediler.