Haber/ Saadet Erciyas

Gezici kütüphane olarak çalışan iki otobüs 30 Ekim 2020 günü İzmir'de yaşanan deprem sonrası evlerini kaybeden vatandaşlar için ilk olarak Bayraklı'daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda kurulan çadır kentte hizmet vermeye başladı. Ardından depremden etkilenen vatandaşların bulunduğu mahallelerde okurlarla buluştu. 

Gidilen köy ve mahallelerde, yazar ve okur buluşmaları, drama atölyeleri gibi okumayı özendiren etkinlikler düzenleyen gezici kütüphane şimdi bu hizmetleri depremzede aileler ve özellikle çocuklar için veriyor. Normal işleyişinde abone olan okurların ödünç kitap aldığı gezici kütüphane, çadır kentteki depremzedelere yayınevlerinden ve vatandaşlardan bağışlanan kitapları ücretsiz olarak dağıtıyor. Çocuklar için de resim ve masal atölyeleri düzenliyor. Kırmızı Kedi Yayınları, İletişim Yayınları, Pearson Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Edebiyat Atölyesi Dergisi, Bornova Anadolu Lisesi Vakfı'nın çocuk ve yetişkin kitapları, Pınar Süt'ün resim setleri depremde zarar gören aileler ve çocuklarına ulaştırılıyor. Gezici Kütüphane depremzedelere haftanın yedi günü saat 09.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 

Depremzedelere kitap bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, ansiklopedi ve eski kitap olmaması kaydıyla Atatürk Caddesi No 454 - Konak adresinde bulunan, Alsancak Garı karşısındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kütüphanesi'ne kitaplarını ulaştırabiliyor. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi 0 (232) 293 11 51 numaralı telefondan alınabiliyor.