Bu yıl korona virüsü salgını nedeniyle ertelenen Tribeca Film Festivali 2021 yılında festivalin gerçekleşeceğini duyurdu. Gelecek yıl New York’ta düzenlenecek olan Tribeca Film Festivali, 9-20 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 2021’de aynı zamanda Tribeca Film Festivali‘nin 20. yıl dönümü de kutlanacak.

Film Hafızası‘nın haberine göre, 9-20 Haziran 2021’de gerçekleştirilecek olan festival, her zaman gerçekleştiği nisan sonu mayıs başı tarihlerinden ise iki ay sonra düzenlenecek. Festival yetkilileri tarihlerini değiştirirken festivalin sağlık açısından en güvenilir koşullarda gerçekleşmesini amaçladıklarını ifade etti.

Korona virüsü nedeniyle, başvuru yapan filmler için yeni bir düzenleme de getirilen festivalde tüm film kategorilerinde başvurular 8 Eylül’de başlayacak. Festivale son başvuru 2 Aralık olarak belirlenirken, geç başvuru tarihi ise 13 Ocak oldu.

2020 senesinde Tribeca Film Festivali için seçilen tüm filmler ve filmlerin yapımcıları da festivalin 20. yıl dönümünün bir parçası olarak festivalde yer alacaklar. 2020 yılında prömiyerini yapamayan filmler de 2021 Tribeca Film Festivali‘nde prömiyerlerini gerçekleştirecekler.