Herşey Bülent Arınç’a suikast ihbarıyla başladı Kozmik Oda'ya operasyon.

O gün haber kanalları "son dakika" diye Kurmay Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü ve arkadaşlarınin “suikast timi” olarak suçüstü yakalandığını geçiyordu.

Neredeyse yer yerinden oynamıştı.

Kelepçelendiler. Suçlama büyüktü;

"Hükümeti yıkmaya teşebbüs, darbeye teşebbüs, silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek..."
 

***

Kırmızi Kedi Yayınevi'nden raflarda yerini alan “Kozmik Albay”ı, o dönem başkanlıkta “Bölge Subayı” olarak görev yapan Emekli Kurmay Albay Büyükköprü "tarihe not düşmek" için yazmış ve 

dönemin Seferberlik Tetkik Daire Başkanı Merhum Emekli Tümgeneral Selahattin Kısacik'a ithaf etmiş.

Anımsayalım; Arınç’a suikast” tezgahıyla başlayan ve Albay’ın adres yazılı kâğıdı yutmaya çalıştığı yalanıyla süren Kozmik Oda Operasyonu, kumpasların en -gerçekten- sinsisiydi…

Hedefteki Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü, Kozmik Oda operasyonunun tüm ayrıntılarını ve perde arkasını yazmış “Kozmik Albay”da..

Bir yanı hep sis perdesinin arkasında kalan bu tarihi olay, ayrıntılarıyla yer almış kitapta.

Ve şu soruların da yanıtları verilmiş;

Operasyonda kimler, hangi rolleri aldılar? 

Kozmik Oda’ya ısrarla telefonuyla giren Hâkim’in iletişimini hangi komutan “jammer” getirterek önledi? Hâkim ve Tümgeneral’in haftalar süren sinir harbi ve karşılıklı tutulan tutanaklar…

Kozmik Oda’daki gizli bilgileri kimler korudu, kimler daha sonra teslim etti?

Kozmik Oda’dan çıkan belgeler ne oldu?

Kozmik Oda operasyonunu başlatacak telefon ihbarının yapıldığı yerden, önce hangi asker arandı?

O asker, Kozmik Oda belgelerinin tesliminde ve ardından 15 Temmuz darbe girişiminde hangi rolleri aldı?

***

Yazar, sahte delillerle gizli tanıklarla üretilen FETÖ kumpasını birinci ağızdan -belgeleriyle- anlatmak istemiş, komplonun amacını da şöyle açıklamış;

"Sadece TSK'yı zayıf düşürmek ve onu karanlık emellere göre yeniden şekillendirmek olmadığı, aynı zamanda aslında ülkemizin bütünlüğüne ve geleceğine yönelik nedenli büyük çapta bir hain girişim olduğunun anlaşılmasına da katkı sağĺıyor.

Hainlerin amacının sadece Kozmik Odaya girmekten ibaret  olmadığı ve göründüğünden çok daha karmaşık ve detaylı planlanmış bir projenin parçası olduğunun da anlaşılmasını sağlıyor.

***

2009’daki Kozmik Oda Operasyonu, resmen -ne derseniz deyin- kurguydu, çakmaydı, yalan dolanlı, palavra, bal gibi de kumpastı.

Skandallarla doluydu, “Kozmik İhanet” adı veriliyordu!..

Emekli Albay’ın yazdıklarından öğreniyoruz ki;

Kozmik Oda’dan bilgi, belge dışarıya çıkmamıştı. Milli Güvenliğimizi çok yakından ilgilendiren belgeler bir hard diske kopyalanmıştı, Genelkurmay Başkanlığı’nda saklanmıştı(O hard diskin içinde ülkemizin seferberlik planları vardı. Yani ülke işgal edildiğinde, işgal güçlerine karşı mukavemet gösterecek insanların, onların ne tür direniş göstereceği, neler yapacağının ayrıntıları vardı!)

Ama 7 yıl önce dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, hard diski alması yetki vermişti askeri savcıya. O Adli Müşavir de Muharrem Köse’ydi. Bu kişi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra müebbet hapse mahkum edilmişti!

Sonuçta en gizli belgeleri bilgileri içeren hard disk, sırra kadem basmıştı. Nerede olduğu bilinmiyordu artık.

Ümit Zileli meslektaşımızın benzetimiyle; Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini içeren “devlet sırrı” sayılabilecek en önemli bilgi belgeler, “işportadaydı” artık!

***

“Kozmik Albay”, Kozmik Oda’ya yapılan kumpası en iyi bizlere aktaran, 2013’te yasa dışı bir şekilde hard diski çoğaltan FETÖ mensubu TÜBİTAK’çıları da ifşa eden, o gün Kozmik Oda’ya giren hakimin bugün ne yaptığını da açıklayan bir başyapıt niteliğinde.

Operasyonda rol alanların kim olduklarını, Arınç’ın “olayları çarpıtarak siyaseten bu yalanlardan yararlanıp yararlanmadığını” da kitaptan öğrenebiliyoruz.

“Kozmik Oda”yı her yönüyle ve asıl sonuçlarının merak edenler, “Kozmik Albay”ı okumalı, okutmalı.

Kitabı adıma imzalayarak gönderme nezaketini gösteren Emekli Albay Büyükköprü’ye de teşekkür ediyorum.