Selluka nihayet ete kemiğe bürünüp İzmir’de hak ettiği değeri görüyor. İl Turizm Kültür Müdürlüğü’nün özel daveti üzerine, Başkanlığını yürüttüğüm Selluka Kültür Sanat Bilim Ve Edebiyat Derneği temsilen Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen hijyen ve güvenlik standartları konulu toplantıya büyük mutlulukla katıldım.

Belirlenen kriterleri sağlayan belediye belgeli konaklama ve yeme içme tesisleri, ‘Selluka Belgesi’ ödülünü almaya hak kazanacak.

Toplantıda Tunç Soyer, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye geneli turizm hijyen kriterleriyle Kemeraltı ve çevresi için İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan Selluka sertifikasyonu kriterlerinin entegre edildiğini söyleyerek “Bu entegrasyon şunu ifade ediyor. İlk kez yerelde hijyen standartları ile ilgili bir uygulamayı İzmir başlatıyor. Bu son derece kıymetli bir şey. Hem konaklama tesislerinde hem de yeme ve içme tesislerinde İzmir’de uygulanmaya başlayacağımız bu süreç, tüm Türkiye’ye örnek olacaktır diye umut ediyorum. Bu süreci şehrimizin turizmiyle ilgili tüm paydaşlarla planlayarak yönettik” dedi.

Toplantıda söz alan katılımcıların pozitif ve olumlu yorumları umut verici oldu. Söz hakkı bana verildiğinde; “Selluka sadece bir çiçek değildir. İzmir Kent belleğine sahip kültürel mirasımız. Ödül verilen işletmelere Selluka bitkisi de armağan edilmeli. Selluka’nın geçmişi saat kulesinden de eskidir. Sembol olarak kullanılmalıdır. İzmir’in simgesi Selluka’nın tanıtılması yolunda yıllardır çok emek verdik. iletişim kurduğumuz binlerce insana düzenlediğimiz etkinliklerde, fuar ve söyleşilerde tohum ve bitkiyi armağan ettik. Sevgili Yönetmen –Yapımcı Refik Pak tarafından metni ve seslendirmesi yapılan, Kameraman Nejat Altıok görüntüleri, kurgusu Ekrem Çıplak, Söz-müzik Nadir Göktürk tarafından hazırlanan selluka kilibimiz 95.000 kişi tarafından izlenip takdir aldı. Nihayet sizin sayenizde hak ettiği değeri görüyor. Hayalimizi, Selluka festivali ile taçlandırıp siz Büyükşehir Belediyesi desteği ile gerçekleştirmek isteriz. Şükran duygularımızla projeye emek verenlere sizin nezdiniz de teşekkür ediyorum” dedim.

Ve Selluka Kültür Sanat Bilim ve Edebiyat Derneği Başkanı olarak Tunç Soyer’e Dokuz Eylül Üniversitesi GSF öğrencisi İllüstrasyon sanatçısı Ayris Çetindere’ye ait ‘Selluka Güzeli’ isimli özgün tasarım tabloyu armağan ettim.

Gün sonunda basında çıkan haberleri okuyan bir çok sellukasever takipçimizden, dostumuzdan Sellukanın geldiği nokta ve istikrarlı çabalarımız nedeniyle tebrik dönüşleri aldım. Ama en değerlisi Tunç Soyer başkanımızın teşekkürü idi. Emeklerimizin takdir edilip değer görmesi, her şeyden evvel Sellukanın tekrar yaşatılması değer görmesi bizler için gurur kaynağı. İnanıyorum ki artık İzmir de Selluka rüzgarı esecek.