İzmir’de meydana gelen kan donduran cinayette 14 yaşındaki H.Ç.Ç. 168 bıçak darbesiyle katledilmişti. Genç kız için adalet arayışı devam ederken, katledilmesiyle ilgili davada tek sanık olan U.E., tutuklu üçüncü kez hâkim karşısında ifade verdi. İzmir 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi duruşmanın 11 Temmuz 2025’e ertelenmesine karar verdi. Cinayeti işleyen U.E.nin yaşı nedeniyle çocuk mahkemesinde görülen dava kapalı şekilde gerçekleştirildi. Duruşmanın ardından mağdur avukatı Aksel Atakoyuncu açıklamalarda bulunarak, davaya ilişkin detayları paylaştı.
Atakoyuncu, sanığın cinayeti işlerken tek başına olduğu ile ilgili kabulün net olmadığını, konunun tartışmaya açık olduğunu ifade ederek, cinayet yerinde sanık dışında bir kişinin daha olabileceği ile ilgili şüphelerinin olduğunu ifade etti.
Sanığın akrabası ile ilgili şüpheler var
Atakoyuncu, “Sanığın bir akrabası olan kişinin olay öncesi ve sonrası gönderdiği mesajlarda cinayet mahalline ait fotoğraflar ve tehdit içerikleri bulundu. Ancak bu kişiye dair keşif ve tahkikat taleplerimiz reddedildi” ifadelerini kullandı.
Avukat Atakoyuncu, cinayeti işleyen U.E.Y.’nin çocuk yaşta olmasının ceza sorumluluğunu etkileyip etkilemeyeceğine dair değerlendirmede bulunarak, yaşla ilgili yalnızca sağlık verilerinin göz önünde bulundurulmasını istediklerini fakat sadece doğum raporunun dikkate alındığını ifade etti. Atakoyuncu, “Gelişim düzeyini yansıtan tıbbi değerlendirmeler yapılmadan doğrudan cezai sorumluluk yüklenmesi hukuken sakıncalıdır. Maddi gerçeğin ortaya çıkması için tüm yasal yolları kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ne yaşanmıştı?
2024 yılı sonunda İzmir’de 14 yaşındaki H.Ç.Ç. isimli bir genç kız beraber olduğu erkek tarafından canice katledilmişti. Cinayetin ardından gözaltına alınan U.E.Y. tutuklanmıştı. Olayla ilgili dava, çocuk ağır ceza mahkemesinde halka kapalı şekilde görülüyor.