Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Merdan Yanardağ’ın “casusluk” suçlamasıyla gözaltına alınması ve TELE 1 televizyonuna kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Kooperatif davasında yeni perde: Aslanoğlu'nun savcılık itirazına ret
Kooperatif davasında yeni perde: Aslanoğlu'nun savcılık itirazına ret
İçeriği Görüntüle

İmamoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, sürecin demokratik değerlere açık bir saldırı olduğunu belirterek, “Bu bir çökmedir” ifadelerini kullandı.

“Merdan Yanardağ sabahın kör karanlığında gözaltına alındı, akşam ise alelacele TELE 1’e kayyum atandı. Üstelik bunu yapanlar gazeteci Merdan Yanardağ’a tek bir soru sormamış, savunmasını bile almamışlardı. Açıkça söyleyelim: Bu bir çökmedir. Bu, demokrasinin nefes borusu medyaya vurulmuş ağır bir sansürdür. Bu bir gözdağıdır.”

İmamoğlu, medya üzerindeki baskıların kamuoyunu susturamayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Ne yapsanız nafile. Gerçekleri bu aziz milletin gözünden kaçıramazsınız. Hakikat, her engeli aşacak ve sonunda mutlaka zafer kazanacak. Ve o zaferin ortağı, bugün hukuksuzluğu reva gördüğünüz 86 milyon olacak.”

İmamoğlu’nun açıklaması, sosyal medyada kısa sürede büyük yankı uyandırırken, birçok gazeteci ve sivil toplum temsilcisi TELE 1’e yönelik kayyum kararına tepki gösterdi.

CHP’li isimler de basın özgürlüğünün Türkiye’de giderek daraldığına dikkat çekerken, İmamoğlu’nun “Az kaldı” ifadesi, muhalefet çevrelerinde “demokratik direniş mesajı” olarak değerlendirildi.

Kaynak: Haber Merkezi