Haber/ Didar DEMİRCİ

Memur ve memur emeklilerine 2022-2023 dönemi için verilen zam oranını hatırlatan Birleşik Kamu- İş İzmir İl Başkanı Adem Yıldırım, ekonomik krize vurgu yaptı. Gün geçtikçe Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesine değinen Yıldırım, “AKP iktidarı ülke ekonomisini adım adım uçuruma doğru sürüklemektedir. Ülkemizde Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi ve değer kazanması emekçilerin cebini yakmaktadır. Bu kış enflasyon, dolar, işsizlik ve salgın emekçileri zor durumda bırakacaktır” dedi.

YOKSULLAŞIYORUZ

Emeği ile geçinen herkesin zor durumda olduğunu dile getiren Yıldırım, “Yüksek enflasyon işçi, emekçi, emekliler için kabus haline gelmiştir. Gelirlerini enflasyon oranında artıramayan emekçiler her geçen gün yoksullaşmıştır. Emekçiler için gıda, konut giderleri (kira, elektrik, doğal gaz, su vb.) gibi temel kalemlerdeki fiyat artışı belirleyici olmaktadır. Enflasyon sadece fiyat artışı değildir. AKP iktidarının ve sermayenin emekçilere verdiği ücret ve maaşları dolaylı yoldan geri alma aracıdır” sözlerini kaydetti.

Enflasyon ve işsizlik oranı ile gıda fiyatlarındaki artışı paylaşan Yıldırım, “Emekçilerin ücret ve maaşları enflasyon karşısında erirken yüksek dolar kuru nedeniyle yükselen gıda, elektrik, doğalgaz vb. fiyatları kontrolsüz şekilde yükselmektedir. Elektriğe zam üstüne zam yağıyor. Doğalgaz fiyatları dünyada ve Türkiye’de hızla artıyor. Başka bir ifade ile ücret ve maaş ile geçinen sabit gelirlilerin gelirleri dolar cinsinden erimektedir” şeklinde konuştu.

'ERDOĞAN GERÇEKÇİ DEĞİL'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘beş zincir market’ açıklamalarına ilişkin görüşlerini dile getiren Yıldırım, “Ülkemizde üretimi, kamucu politikaları terk edenlerin ve özelleştirmeleri savunanların bugün zincir marketlerden yakınması inandırıcı değildir. Hiçbir mazeret hayat pahalılığını gerçeğini değiştirmemektedir. AKP iktidarının, siyasi ve ekonomik yanlış politikaları ekonomiyi uçuruma sürüklemiştir” dedi.