Çinli araştırmacılar, insan kök hücrelerinden türetilen yapay bir beyin kullanarak kritik görevleri yerine getirebilen bir robot geliştirdi.
Robot, Kollarını Kullanmayı, Engellerden Kaçmayı ve Nesneleri Kavramayı Öğrenebiliyor
Tianjin Üniversitesi ve Güney Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden bir ekip, insan kök hücreleriyle laboratuvar ortamında geliştirdikleri yapay beyini entegre ederek bir robot üretti. Bu yapay beyin, robotun kollarını kullanmasını, engellerden kaçmayı ve nesneleri kavramayı öğrenebilmesini sağlıyor. Ming Dong, Haihe Beyin-Bilgisayar Etkileşimi ve İnsan-Bilgisayar Entegrasyonu Laboratuvarı'ndan, bu teknolojinin dış dünya ile etkileşim kurabilen bir beyin-bilgisayar arayüzü ile donatıldığını belirtti.
Yapay Beyin, Beyin-Bilgisayar Arayüzü ile Dış Dünya İle İletişim Kurabiliyor
Ming Dong'a göre, çip üzerindeki beyin-bilgisayar arayüzü sayesinde yapay beyin, dış dünyayla bilgi alışverişi yapabiliyor. Bu teknoloji, sıvı, besin ve sıcaklık kontrolü gibi insan beynine benzer ihtiyaçları karşılayabiliyor. Araştırmacılar, bu gelişmekte olan yapay beyin teknolojisinin, hibrit zekanın ilerlemesi üzerinde büyük etkiler yaratacağını öne sürdü.