İzmir’in Foça ilçesinde dün etkili olan aşırı yağışların ardından sel ve su baskınlarının yol açtığı hasarın giderilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, selden etkilenen vatandaşlara yapılacak yardımları belirlemek üzere sahada ön tespit çalışmalarına başladı. Öte yandan, sel sularına kapılarak kaybolan 70 yaşındaki Bülent Kaptanoğlu’nu arama çalışmaları da geniş bir alanda devam ediyor.

24.10.2025 69E28Ba6 0Cb0 41B1 B2F0 Af2394F9Dda3

İZKİTAP’ta hafta sonu edebiyat rüzgarı esecek
İZKİTAP’ta hafta sonu edebiyat rüzgarı esecek
İçeriği Görüntüle

Tarihin en şiddetli yağışlarından biri

Foça, son yılların en yoğun yağışlarından birini yaşadı. Sadece birkaç saat içinde metrekareye 155 kilogram yağış düşerken, deniz seviyesinin yükselmesiyle birçok noktada taşkınlar meydana geldi. İlçedeki derelerin taşması sonucu cadde ve sokaklar sular altında kalırken, ekipler sel sularına anında müdahale etti.

Yağış sırasında otomobiliyle hareket halindeyken sel sularına kapılarak kaybolan Bülent Kaptanoğlu’nun aracına ulaşan ekipler, araç içinde kimseyi bulamadı. Bunun üzerine arama çalışmaları, dere yatağı boyunca ve çevresindeki sazlık alanlarda yoğunlaştırıldı.

707 personel, 43 dalgıç ve 5 dron sahada

Arama kurtarma çalışmaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, AFAD, Jandarma, Sahil Güvenlik, Komando ekipleri ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı kurbağa adamlar tarafından yürütülüyor.

Toplam 707 personel, 43 dalgıç ve 5 insansız hava aracı (dron) ile yaklaşık 14 kilometrelik dere hattında sürdürülen çalışmalar, zorlu arazi koşullarına rağmen aralıksız devam ediyor.

24.10.2025 Dc88D08A 068B 4D9B B956 56Db08D453A5

Selin izleri temizleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir İtfaiyesi ve Foça Belediyesi ekipleri, su baskınlarının yarattığı tahribatı gidermek için seferber oldu. Ekipler, konut ve iş yerlerinde su tahliyesi, çamur temizliği ve altyapı onarımları gerçekleştiriyor.

Dağlardan gelen sel sularının taşıdığı ağaç dalları, kaya parçaları ve toprak yığınları nedeniyle tıkanan dere yatakları ve ızgaralar temizleniyor. Suyun şiddetiyle zarar gören dere yataklarında da İZSU ekipleri onarım çalışmalarına başladı.

24.10.2025 Ad6Caffa C55A 47Cf 937D D5E035Bf6De4

Zarar tespit çalışmaları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, selin etkilediği bölgelerdeki vatandaşların zararlarını belirlemek amacıyla sahaya indi. Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Şube Müdürlüğü ekipleri, selden etkilenen haneleri tek tek ziyaret ederek ön tespit raporları hazırlıyor.

Çalışmalar, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın hazırlayacağı zarar tespit raporlarıyla koordineli biçimde yürütülecek. Ardından Yardım Komisyonu tarafından, selden zarar gören vatandaşlara nakdi ve ayni destek sağlanacak.

Kaynak: Haber Bülteni