Hayvancıkların sözde insanların elinden çektiği eziyet bitmiyor bitmiyor... Yok ki koruyanları… Sapıkların, psikopatların elinde telef olmaya devam ediyorlar... Her yeni vahşet, başka manyakların iştahını kabartıyor.
Koşulduğu faytonda çatlayan atlar... Bacakları kesilen köpekler... İpin ucunda sallandırılan kediler... Yazmaya yürek dayanmıyor... En son bir papağan ile burkuldu vicdanlar.
Katıldığı ve ikisinden de kovulduğu televizyon yarışmalarıyla adını duyuran Murat, sosyal medya hesabından beslediği papağana yaptığı işkence görüntülerini yayınladı.
İnsan olanlar ayağa kalktı. Zırdeli önce göz altına alındı, sonra tedavi için ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırıldı. Bir de para cezası kesildi.
Üç hafta sonra şiddet uyguladığı karısının, kızının yanına, hepimizin arasına dönecek. Muhtemelen de adını duyuracak yeni kanlı eylemlerin planını yapacak. Sadistin altı ayrı suçtan sabıkalı olduğu da ortaya çıktı.
Ayağı ve kanadında kırıkları olan papağancık ameliyat edildi ama yaşama tutunamadı. Ya da kurtuldu demek daha doğru.
Doğal yaşamından çok uzakta, bedeninden bir kaç boy büyük kafeste, hiç kanat çırpmadan, cani bir adamın elinde çektiği çile son buldu.
Türkiye’de hayvanlar kanunlar çerçevesinde mal- eşya statüsünde sayılıyor.
Hayvan sahipli ise zarar gördüğünde, Türk Ceza Kanunu kapsamında mala zarardan 4 aydan, üç yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.
Yok hayvan sahipsiz ise zavallıcık mal bile kabul edilmiyor. Kabahat Kanunu kapsamında para cezası uygulanıyor. Hal böyle olunca da vicdansızı, canisi ortak havayı soluduğumuz canlara gözüne iliştiğinde işkence ediyor, deşiyor, öldürüyor… Biliyor çünkü yakasına yapışan olmayacak.
Amerika’da yapılan bir araştırmada şiddete eğilimli mahkumların yüzde 60’ının geçmişte hayvanlara eziyet eden kişiler olduğu belirlendi.
Bu tür insanlar toplum adına çok tehlikeli. Sadece para cezası almaları vicdan yaralayıcı. Hayvana şiddete getirilecek ağır hapis cezaları cinayetleri ve tecavüzleri de mutlaka azaltacak.
Aciz canları koruyacak, kollayacak bir kanun çıkarmak için hala bekleyenler günaha ortak oluyor.