Bu gün Bayram.Güzel şeyler yazamıyorum.Her şeye rağmen mutlu Bayramlar diliyorum. 

Yıllarımı verdiğim TRT ile ilgili her şey beni yakından ilgilendiriyor.?TRT  yine büyük bir darbe yedi.Artık kurum çiftliğe döndü adeta 

Genel Müdür Mehmet Zahid Sobacı, Yönetim Kurulu Başkanı ise Ahmet Albayrak oldu.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin‘in oğlu Doçent  Oğuzhan Bilgin ile Sabah yazarı Hilal Kaplan TRT yönetim kurulu üyeliğine getirildi. 

Uzun yıllar TRT’de görev yapan DİSK Basın İş yöneticisi Osman Köse atamaları eleştirdi; 

“ Karar Anayasa ve TRT Kanunu'ndaki özerklik düzenlemelerine aykırı,TRT hiçbir zaman AKP döneminde olduğu kadar propaganda aracı olmadı. Yeni atamalarla dozajı artırdılar.Atamaların bütünü değerlendirildiğine Anayasa ve TRT kanununa aykırı.TRT yönetim kadroları hiçbir dönemde bu kadar liyakatsiz kişilerle doldurulmamıştı. Salih Tuna’nın, Ersoy Dede’nin, Hilal Kaplan’ın isminin geçtiği bir TRT ”İnönü ve 2. İnönü Savaşı’nın adının İsmet İnönü’den aldığını sanan bir Hilal Kaplan TRT yönetim kurulu üyesi olarak atandı.” 

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın Sabah yazarı Hilal Kaplan’ın TRT yönetim kuruluna girmesine tepki gösterdi; 

“ Türk Bayrağı’nın adının değişmesini teklif eden; bebek katiline “öldürmeyi değil, yaşatmayı seçti” diyen, devleti “seri katil” ilan eden sözde gazeteci,TRT yönetimine girdi Türklüğe düşman birinin, Türk Milleti’nin vergileriyle maaşa bağlanması kadar daha ne acı olabilir?”  

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da TRT’nin  arpalığa dönüştüğünü söyledi, 

TRT’te yapılan atamalar nedeniyle TBMM Genel Kurul’da çıkan TRT  tartışmasında  İYİ Partili Lütfü Türkkan kurumu en sert biçimde eleştirdi; 

“,Düne kadar vatan haini Öcalan’a karşı ve kalleşler sürüsü PKK’ye karşı methiyeler düzen Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan da sayenizde yönetim kurulu üyesi oldu. TRT, çözüm sürecinin borazanı haline gelecek.Bu tehlikeli zihniyet, Osman Öcalan’a TRT’de yemek programı sundurursa hiç şaşırmayın”  

Başka bir olgu da TRT'nin eli halkın cebinden çıkmıyor. 2020'de TRT'ye akan toplam pay 3 milyar 835 milyon TL'yi buldu.Yani TRT'nin gelirinin yüzde 88'i  vatandaşın cebinden çıktı.  

Mutlu bayramlar dileği ile haftaya yeniden buluşmak üzere hoşça kalın dostlar.