Yeşilay Kadıköy Şubesi’nin Fenerbahçe Spor Kulübü’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine Türkiye Yeşilay Cemiyeti yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, ziyaretin 2026 Bağımsızlık Yılı kapsamında şubelere verilen saha çalışması görevi doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Ziyaret sırasında Yeşilay Kadıköy Şube Başkanı Muhammed Ali Temel tarafından Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’a plaket takdim edilmiş, buluşma şubenin sosyal medya hesabından paylaşılmıştı. Paylaşımın ardından gelen eleştiriler üzerine Yeşilay Genel Merkezi kamuoyuna açıklama yapma gereği duydu.

“120 şubemize saha görünürlüğü görevi verildi”

Yeşilay’ın açıklamasında, 2026 Bağımsızlık Yılı kapsamında Türkiye genelindeki 120 şubeye, saha görünürlüğünü artırmak amacıyla çeşitli ziyaretler yapma görevi verildiği ifade edildi. Bu ziyaretlerin spor kulüpleri, meslek birlikleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarını kapsadığı vurgulandı.

Açıklamada, Yeşilay Kadıköy Şubesi’nin Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yaptığı ziyaretin de bu çerçevede gerçekleştiği belirtilerek, oluşan tartışmaların dikkatle takip edildiği ve kamuoyundaki hassasiyetlerin saygıyla karşılandığı kaydedildi.

“Tek odağımız bağımlılıkla mücadele”

Yeşilay, açıklamasında herhangi bir kişinin özel durumu üzerinden değerlendirme yapmaktan özellikle kaçındıklarını vurguladı. Cemiyetin temel amacının bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak olduğu belirtilirken, gençlerin ve toplumun sağlıklı bir geleceğe hazırlanmasının öncelik olduğu ifade edildi.

Ayvalıkgücü Belediyespor 4-0 Altay
Ayvalıkgücü Belediyespor 4-0 Altay
İçeriği Görüntüle

Açıklama, “Tek odağımız bağımlılıkla mücadele” vurgusuyla sona erdi. Yeşilay Genel Merkezi, çalışmalarını bu çerçevede sürdüreceğini kamuoyuna duyurdu.

Kaynak: haber merkezi