Atatürk Mahallesi’nde Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi ve Pınarbaşı Kültür Merkezi’ni geçen yıl hizmete açan Bornova Belediyesi bu yıl da Doğanlar Mahallesi’ne de Kültür Merkezi kazandırıyor. Kısa sürede kaba inşaatı tamamlanan binanın Doğanlar Kültür Merkezi’nin bu yılın Temmuz ayında hizmete açılması planlanıyor.

Bornova Belediyesi’nin Doğanlar Mahallesi’ndeki vatandaşların talepleri doğrultusunda projelendirdiği Doğanlar Kültür Merkezi’nin yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bu yıl Temmuz Ayı’nda hizmete açılması planlanan Kültür Merkezi binasının kaba inşaatı tamamlandı. Binanın son düzenlemeleri ve makanik tesisatına geçilirken dış cephe kaplamalarına da başlandı.

Önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Kültür Merkezi çağdaş mimarisi ile dikkat çekiyor. 1517 sokakta yapılan merkez, 1258 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Bodrum, zemin ve birinci katlardan oluşacak olan Kültür Merkezi’nde 250 kişilik düğün salonu, Kadın Danışma Merkezi ve bu merkeze ait atölyeleri bulunacak. Ayrıca Dost Market’in Doğanlar Şubesi de bu binada yer alacak. Kültür Merkezi bodrum katı ise otopark olarak kullanılacak.

Kültür Merkezi’nin çok amaçlı olacağını ve mahalle sakinleri için önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade eden Mahalle Muhtarı Eyüp Küçük, Bornova Belediyesi’ne, Belediye Başkanı Olgun Atila'ya ve projede emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Kültür Merkezi’nin mahalle sakinleri tarafından talep edilen hizmetlerden biri olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da yaptığı konuşmada “Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Doğanlar Kültür Merkezi’ni projelendirerek yapımına başladı. Bu merkez pek çok ihtiyacı tek çatı altında karşılayacak. Halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.