Bornova Belediyesi iş arayanlarla işverenleri biraraya getiriyor. Bornova Belediyesi, istihdam birimi ile iş arayanların yanında yer alıyor.

İşvereler ile iş arayanlar arasında kurulan köprü sayesinde 2015 yılından bu yana 7 bin 106 başvuru alındı. 155 firma ile vatandaşların görüşmesi sağlandı.

Bornova Belediyesi bünyesinde hizmet veren istihdam birimi sayesinde işverenlerle, iş arayanları biraraya getiriyor. Çalışabilecek durumda olup niteliklerine uygun iş bulamakta zorlanan vatandaşların başvurduğu birim Bornova’daki işsizliğe çözümde katkı sağlıyor. 2015 yılından bu yana iş başvurusu yapan 7 bin 106 kişi işverenlerle buluşturuldu.

Ağustos 2015 ile Aralık 2016 arasında 3 bin 710 olan iş başvurularında 56 firma ile iş görüşmeleri ayarlandı. Başvuruda bulunan bireylerden niteliklerine uygun iş bulamayanlar MTK kurslarına davet edildi. 2017 yılı ve 2018 yılının ilk 2 ayında 1695’i kadın, 1701‘i erkek olmak üzere 3 bin 396 başvuru yapıldı. 99 firmaya da toplu görüşme ve birebir yönlendirmeler ayarlandı.

Prosedür işleyişi


Firmalardan gelen taleplere göre ihtiyaç duyulan personel şartlarını telefon, mail ve sosyal medya üzerinden vatandaşlara duyuran Bornova Belediyesi, düzenlediği toplantılar sayesinde firma yetkilileri ile iş arayan vatandaşları biraraya getiriyor. Görüşmelerde ön bilgilendirme ile işin şartlarının kendilerine uygunluğunu değerlendiren vatandaşlar, daha sonra başvuruda bunup sözlü mülakata alınıyor. Firma tarafından uygun görülerek işe alınan vatandaşlardan istihdam birimine bildiriliyor. Böylece iş arayanların kaydı birimden düşürülüyor.