9 Eylül Televizyonu’nda Macit Sefiloğlu ile Kent ve Siyaset programına katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçesinde tarımdan sosyal hayata belediyenin desteklerini anlattı. Karabağlar Belediyesi’nin sosyal yatırımlarıyla ilçede yaşayan vatandaşları kucakladığını vurgulayan Selvitopu, geçen hafta sonu düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali’ni Kavacık köylüsünün bu üründen hak ettiği değeri alması için gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yıllardır aracılar bu üzümü alıp yurtdışına götürüyordu. Şimdi köylü kendisi satıyor ve karşılığını alıyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonunda Kavacık Köyü’nde üretilen dünyaca ünlü üzümün tanıtımı, köy halkının ürettiğinin karşılığını alması amacıyla yapılan 10. Kavacık Üzüm Festivali’nin yörede yaşayanlar açısından çok olumlu sonuçlar verdiğini belirten Başkan Selvitopu, “Kavacık’ın, Karabağlar için önemi büyük. İzmir, denize sıfır rakımlı bir kentimiz. İzmir’den Kavacık’a çıktığınızda çok farklı bir doğaya, farklı bir iklime çıkıyorsunuz… Köyün yeşille kaplı doğasında yetişen Kavacık üzümü aroması, iri taneleri ve güzelliği ile yıllarca yurtdışına gönderilmiş. Biz bu ürünün hak ettiği değeri bulması için yıllardır çalışmalar yapıyoruz. Yıllardır aracılar bu üzümü alıp yurtdışına götürüyordu. Şimdi köylü kendisi satıyor ve karşılığını alıyor” dedi.

KIRTASİYE DESTEĞİ
Her yıl okula başlayanlara kırtasiye yardımı yaptıklarını söyleyen Selvitopu, bu yıl 3 bin 500 öğrenciye 250 liralık harcama yapabilecekleri kırtasiye kart verdiklerini açıkladı. Bu kartlarla velilerin Karabağlar’daki kırtasiyecilerden malzeme alma koşulunu getirdiklerini belirten Başkan Selvitopu, böylece esnafa da destek olduklarını kaydetti.

Okulların ihtiyaçlarına göre öğrencilere ücretsiz taşıma hizmeti verdiklerini de söyleyen Selvitopu, “Örneğin Nasrettin Hoca Bilim Merkezi’ne öğrencilerimizi taşıyoruz. Bu yıl toplam 15 bin ziyaretçiyi götürmüş olacağız. Bizler eğitime verdiğimiz destek ile geleceğimiz olan çocuklarımızın da motivasyonunu yükseltmek istiyoruz. Yine çocuklarımızın çokça kullandığı Aqua Yaşam Merkezi var. Bu yıl rekor düzeyde kullanıldı. 55 bin ziyaretçi sayısına ulaştık. Bunun yarısı da 12 yaşına kadar olan çocuklar ve aileleriydi” dedi.

İZMİR’İN İKİNCİ BÜYÜĞÜ
Yapımı tamamlanan ve İzmir’in Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden sonra en büyük ikinci tesisi olan Yıldız Kenter Kültür Sanat Merkezi’nin kentin önemli ihtiyaçlarını giderebilecek konumda olduğunu söyleyen Selvitopu, Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda açılması planlanan Atatürk Gençlik Merkezi’nin yüzde 37’sinin tamamlandığını açıkladı. Çok büyük bir alana kurulacak gençlik merkezinin ilçedeki spor kulüplerine hizmet vermesi planlanıyor. Selvitopu, “Hedefimiz daha modern daha gelişmiş günlük yaşamın rahat sürdürüldüğü bir ilçe olmak. Her projenin temel hedefi bu” diye konuştu. Karabağlar’ın ticaret hayatında çok önemli bir yere sahip olan mobilyacılara yönelik planlamaların tamamlandığını da söyleyen Selvitopu, sektörün üretime yönelik genişlemesi için yer olmadığını belirterek, “Ancak biz Yeşillik Caddesi ve çevresinin mobilyacı esnafımızın ticaret bölümünde kalması için önemli çalışmalar yaptık. Mobilyacıların en azından ticari ayağının ilçemizde kalmasını istiyoruz” dedi.