Haber/Aydın ÇETİNKAYA
Turnuvada, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Pakistan, Romanya, Hindistan, Malezya, Türkmenistan, Rusya, Slovakya, Macaristan, Fransa, Kazakistan, Bulgaristan, Özbekistan, Kuveyt, Sırbistan’dan 111 tenisçi altı gün boyuncu performans gösterdi. Maçlar, tek kızlar, çift kızlar, tek erkekler ve çift erkekler olmak üzere dört kategoride oynandı.

ŞAMPİYONLUK GURURU

Deniz Turan ve Rana Bozdağ ile Deniz Dilek ve Duru Kuşçu, rakiplerini tek tek yenerek finale çıkma başarısı gösterdi. Final karşılaşmasında ise kupa, Deniz Dilek ve Duru Kuşçu'nun oldu. Sporcular ödüllerini Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülen Talia Ertuğ'dan aldı. Çiftler şampiyonu Deniz Dilek ile Duru Kuşçu bu kez tek kızlar kategorisinde birbirlerine rakip olarak finale çıktı. Kıyasıya mücadele eden sporculardan Deniz Dilek, setlerde sağladığı üstünlükle şampiyonluğunu ilan etti. Dilek'e kupasını, Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yolcu takdim etti. Tek erkeklerde de Türkiye fırtınası esti. Altı gün süren turnuvada, Mustafa Sancaklıoğlu ile Emirhan Bulut tüm rakiplerini yenerek finale çıkmaya hak kazandı. Sporcular, 40 dereceyi aşan sıcağa rağmen mücadeleyi hiç bırakmadı. Turnuvanın şampiyonu Emirhan Bulut oldu. Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hande Ogan, şampiyonluk kupasını Bulut'a takdim etti. Çift erkeklerde ise Kemal Arda Karakaş ve Mehmet Onur Turgut finale kadar çıkmayı başardı. Finalde kupa, Hindistan'dan Aryan Jit Singh ile Birleşik Krallık'tan Tom Dunlop çiftinin oldu. Finalistler ödüllerini Kültürpark Tenis Kulübü Başkan Vekili Murat Şener'in elinden aldı.

''TESADÜF DEĞİL''
KTK Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Şekercioğlu, Türk tenisçilerin korttaki başalarının tesadüf olmadığını ifade etti. Disiplin ve çalışmayla birlikte kendilerine sunulan imkanların bu başarıda katkıda bulunduğunu dile getiren Şekercioğlu, "Uluslararası bir turnuvaya üçüncü kez ev sahipliği yapmak, aynı zamanda Kültürpark Tenis Kulübü olarak alt yapımızın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Bu turnuva hem İzmir'in tanıtımına hem de Türk tenis sporunun gelişimine büyük katkı sunuyor. Türk sporcularımız bize büyük bir gurur yaşattı. Onları yürekten kutluyorum. 1941 yılında kurulan kulübümüzde yetiştirdiğimiz oyuncularımızla, tarihi misyonumuzu başarıyla sürdürüyoruz" dedi.

Deniz Turan, Rana Bozdağ, Gülen Talia Ertuğ, Deniz Dilek, Duru Kuşçu

Kemal Arda Karakaş, Mehmet Onur, Murat Şener Turgut, Aryan Jit Singh, Tom Dunlop

Murat Yolcu, Deniz Dilek

Deniz Dilek, Duru Kuşçu

Emirhan Bulut, Hande Ogan

Deniz Dilek