Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir İl Şube Müdürlüğü, av sezonunun 25 Şubat 2018 tarihinde sona erdiğini anımsatarak, yasak dönemde avcılık yapılmaması ve yaban hayatının yaşam alanlarında rahatsız edilmemesi uyarısında bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir İl Şube Müdürü Hayati Binboğa, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda 25 Şubat 2018 tarihi itibariyle ülke genelinde olduğu gibi İzmir'de de av sezonu sona erdiğini belirtti.

Ağustos ayına kadar avcılık faaliyetinin yapılamayacağını aktaran Binboğa, açıklamasında şunlara yer verdi:"Av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında vatandaşlarımızın tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarına zarar vermemesi hususunda daha duyarlı olmaları ve onları rahatsız etmemeleri önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın herhangi bir yasal işlem ile karşılaşmaması için yapılan uyarıları dikkate almaları gerekmektedir."