Defalarca yuvası, mama ve su kapları atılan “Durak kedisi İrma”nın şimdi de sağlığı bozuldu. Tedavi altına alınan kediyi sahiplenip sokaktan kurtaracak bir melek aranıyor.

İzmir Narlıdere'deki Vilayet durağında yaşayan ve bazı vatandaşların “Kedi var diye giremiyoruz durağa” diyerek şikayet ettiği sokak kedisinden haberler iyi değil. Şikayet edildikten sonra hayvansever Davut Sabırsız'ın tepki olarak “Kendinizden Utanın” başlıklı bir yazı kaleme alıp durağa asması ile bir anda sosyal medyada fenomen olan, bölge sakinlerinin “İrma” adını verdikleri kedinin bir kez daha yuvası, su ve mama kabı kimliği belirsiz kişilerce atıldı.

Durakta bir türlü huzur verilmeyen kediciğin arka ayağında aksama olduğunu fark eden hayvan hakları savunucusu İnci Şimşek, İrma'yı Narlıdere Belediyesi Veteriner İşleri'ne götürdü. Şimşek, “İrma'nın arka ayağının biri çıkık, muhtemelen araba çarpmış. Üstelik kedi nezlesi var. Narlıdere Belediye veterinerliğinde tedavide. Durumu iyi ancak 'böbrekler için biraz gözlemleyelim' dediler, 1 hafta daha orada olacak” diye konuştu. İrma iyileşince yeniden sokağa dönmesini istemediklerini söyleyen Şimşek, “Bizler ilk başta, mutlu olduğu yerde kalsın, demiştik ama bu şartlarda artık sokakta yaşamamalı. Onu sahiplenecek gönüllü arıyoruz” dedi. İrma için sosyal medyada açtığı ilanların altına sahiplenmek istediklerini yazanların iş ciddiye binince geri dönüş yapmadıklarını da kaydeden Şimşek; İrma'ya güvenli bir yuva verebilecek hayvanseverlerin kendisine 0544 648 28 30 no'lu telefondan ulaşmasını istedi.