Avrupa Öğrenci Forumu (AEGEE) üyesi olarak Türkiye’yi ziyaret eden toplam 36 genç, gezilerinin 2 gününde Buca Belediyesi’nin İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde ağırlandı. Kaynaklar’da köy meydanında asırlık çınarın altında Türk kahvesi içen gençler, geleneksel Türk müziği eşliğinde göbek attı, barış adına zeytin ağacı dikti. Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde 2 gün boyunca konaklayan gençler, Türkiye’yi özellikle de Türk insanını çok sevdiklerini dile getirirken, tırmanma duvarında heyecanlı anlar da yaşadı.

Avrupa Öğrenci Forumu üyesi 36 genç, İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda, Fas, Tunus, Rusya, Moldova ve Macaristan olmak üzere toplam 9 ayrı ülkeden Türkiye’yi ziyarete gelerek, İzmir’de Türk arkadaşlarının misafiri oldu. Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalayan Avrupalı gençler, gezilerinin 2 günlük periyodunda ise Buca Belediyesi tarafından Kaynaklar’daki İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde ağırlandı. Kaynaklar sakinlerinin coşkulu bir karşılama töreni düzenlediği gençler, köy meydanında asırlık çınarın altında Türk kahvesi içip, geleneksel Türk müziği eşliğinde göbek attı. Gençler köy meydanına ülkeler arasındaki barışın yeşermesi için bir de zeytin ağacı dikti. Buca Belediyesi’nin İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’nde 2 gün boyunca ağırlanan gençler, forumun bu yıl ki konusu olan Tarih teması kapsamında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet dönemi hakkında da ayrıntılı bilgi edindi.
KÖY MEYDANINDA GÖBEK ATTILAR
Avrupalı Gençler, İzmir gezileri kapsamında Buca’ya gelerek Kaynaklar Köy Meydanı’nda kendileri için Buca Belediyesi ve Kaynaklar Mahallesi Muhtarı Erhan Şen tarafından hazırlanan özel eğlenceye katıldı. Asırlık Kunduracı Çınarı’nın altında kır kahvesinde Türk kahvelerini yudumlayan gençler, daha sonra geleneksel Türk müziği eşliğinde göbek attı. Muhteşem Çilli’nin sihirbazlık gösterisiyle de neşelenen gençler daha sonra ülkeler arası barışı yeşertmek adına bir de zeytin ağacı dikti. Dünyanın dört bir yanından Buca’ya gelen gençler, İzmir Marşı’na da eşlik etti. Buca Belediyesi Spor Koordinatörü Esat Tanık, gençlere “Umarım arkadaşlığınız bu asırlık ağaç gibi bin yıl boyunca devam eder” dedi.
İZCİLİK VE DOĞA SPORLARI MERKEZİ’NDE KALDILAR
Köydeki eğlencenin ardından Buca Belediyesi’nin konuğu olarak İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi’ne geçen gençleri, burada zorlu bir tırmanış bekliyordu. Tırmanma parkurunda zirveye çıkabilmenin heyecanını yaşayan gençler, 2 gün boyunca konaklayacakları merkezde birbirlerinin kültürlerini de yakından tanıma fırsatı yakaladı.
EN ÇOK TÜRK İNSANINI SEVDİLER

Hollanda’dan program kapsamında İzmir’e gelen Rosanne Wessemius, ilk kez ziyaret ettiği Türkiye’yi çok sevdiğini dile getirerek, “Türkiye’de en çok insanlardan etkilendim. Çünkü çok nazik ve hoş insanlar. Bundan çok hoşlandım ve bence buradaki en güzel şey bu” dedi. Forum üyelerinden İtalyan Michele Figorelli de geleneksel Türk müziği eşliğinde dans etmenin kendisi için çok farklı bir deneyim olduğunu dile getirdi, program kapsamında kurduğu ilişkilerin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Avrupalı gençlerden bir diğeri İspanyol Natalia Hurtado Miralles ise İzmir’de en çok Alsancak’ta güneşin batışını izlemekten hoşlandığını, Türk yemeklerinden ise mantı, menemen ve ‘Türk pizzası’ dediği pideyi sevdiğini anlattı. Rusya’dan gelen Leyla Galdukaeva ise Türk kahvesinin bir benzerini kendi ülkesinde bulamayacağını dile getirerek, programın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
BUCA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİLER
Ege Üniversitesi’nde okuyan ve 4 yıldır İzmir’de yaşayan Somalili Abdullah Abali ise ev sahibi olarak Avrupalı arkadaşlarına Türk kültürünü tanıtmaya çalışanlar arasındaydı. Çok iyi derecede Türkçe konuşan Abali, “Özellikle Avrupa’dan gelen bazı arkadaşlarımızın kafasında Türkiye’ye gelmeden önce bir şeyler vardı. Buraya gelince şaşırdılar. Bombaların patladığı sorunlu bir ülke sanıyorlardı ama Türkiye’ye hepsi hayran oldu ve akıllarındaki gibi olmadığını gördüler” dedi. Abali, kendilerine destek olan Buca Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu tür yatırımlar gelecek için çok önemlidir. 10 yıl sonra buraya ziyarete gelen arkadaşlarımız bir yerlerde olacaklar ve Türkiye hakkında güzel şeyler düşünecek bunun karşılığını vermeye çalışacaklar bence bu çok önemli bir şey” mesajı verdi.