Seferihisar'ın Ulamış Köyü'nde düzenlenen Ata Ekmeği ve Armola Şenliği binlerce İzmirliyi Ulamış'ta buluşturdu.

https://youtu.be/NxDlfVbC5SE

sinannGünümüzde çok az rastlanan Topan Karakılçık Buğdayı Tohumunu bulup çoğaltan ve yüzlerce yıl önceki tekniklerle Ata ekmeği üreten Seferihisar Belediyesi'nin, Ata ekmeğini ilçenin meşhur peyniri Armola ile buluşturarak düzenlediği Ata Ekmeği ve Armola Şenliği, bu yıl da büyük yoğun ilgi gördü. Ulamış köy pazarının da açıldığı şenlikte gün boyu etkinlikler sürerken taş değirmende buğday değirme, taş fırında Ata Ekmeği yapıldı. Köy meydanında suluboya ressamları gün boyu atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Yerli üreticilerin yanısıra, Can Yücel Tohum Merkezi, kooperatifler ve dernekler açtıkları stantlarda en doğal ürünlerini ziyaretçilere sundular.



Ulamış Köyü Muhtarı Kadir Girginer ile birlikte stantları tek tek ziyaret eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şenlik coşkusuna ortak oldu. Köy meydanına kurulan hatıra panosu önünde fotoğraf çektiren Soyer, meydanda müzik eşliğinde eğlenen vatandaşlarla birlikte halk oyunu oynadı. Şenliğe katılan bimlerce İzmirli, köylülerin ürettiği ürünlere yoğun ilgi gösterirken en çok ilgiyi Ata Ekmeği, Armola peyniri ve keşkek çekti. Seferihisar Belediye Bandosu'nun coşkulu performansına eşlik eden ziyaretçiler hep birlikte İzmir Marşı'nı söylediler.



Tüm gün süren etkinliklerde Rahvan Atları Gösterisi, dedelerden kalma “Şıngırdak” oyunu, selvi altında salıncak, Ata Ekmeği yapımı Atölyesi, dere içinde atla buğday düveni, köy seyirlik oyunları, Seferihisar Belediyesi Tiyatro Topluluğu (SEFTİT) pandomim gösterisi, Ulamış Tiyatro Topluluğu tiyatro gösterileri, Seferihisar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterileri, Ulamış Halk Dansları Topluluğu, Seferihisar Belediyesi Ritm Grubu, Seferihisar Belediyesi Çocuk Korosu, Seferihisar Belediyesi Bandosu, Seferihisar Belediyesi Modern Dans Grubu, Devlet Opera Balesi Sanatçıları Handan Gürkan Hakan Gürkan Klasik Müzik dinletisi ile ziyaretçiler unutulmaz bir gün yaşadılar. Şenlik, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar ve kantocu Nurhan Damcıoğlu konseri ile sona erdi.