Uşak genelinde enerji sürekliliğini sağlamak ve şebeke verimliliğini artırmak amacıyla Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) tarafından kapsamlı bir bakım-onarım çalışması başlatılıyor. Modernize edilen enerji hatları nedeniyle yapılacak bu kesintiler, özellikle kış aylarının son günlerinde vatandaşların ve esnafın planlarını doğrudan etkileyecek. Yetkililer, çalışmaların güvenli bir ortamda yürütülebilmesi için şebeke enerjisinin geçici olarak kesileceğini bildirdi.
Uşak Merkez'de Hangi Köy ve Mahallelerde Kesinti Olacak?
Uşak Merkez’de 6 Mart sabahı itibarıyla birçok bölgede enerji arzı durdurulacak. Farklı zaman dilimlerinde gerçekleşecek kesintiler, hem kırsal kesimdeki köyleri hem de şehir merkezindeki işlek mahalleleri kapsıyor.
Merkez köylerinde yapılacak hat bakım çalışmaları nedeniyle sabahın ilk saatlerinden itibaren şu bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacak:
-
Kısık Köyü: Kargılar ve Kısık Köy sokakları.
-
Yenişehir Köyü: Köyün kendi merkezi ve bağlı sokakları.
-
Taşkonak (Kuzanlar): Kuzanlar Köy sokağı çevresi.
Şehir merkezinin kalbi sayılan mahallelerde de eş zamanlı çalışmalar yürütülecek. Bu kapsamda; Aybey Mahallesi'nde 2. Baraj ve 4. Atasorkun sokakları ile Şehit Ferudun Alabaş Caddesi üzerinde enerji kesintisi görülecek. Ayrıca Karaağaç Mahallesi'nde Aybars ve Ezer sokakları ile Çakırlar Caddesi; Ünalan Mahallesi'nde ise Doğru, Güldibi ve Karatekeli sokakları karanlıkta kalacak.
Eşme İlçesi ve Yeleğen Beldesinde Kesinti Listesi
Eşme ilçesi, 6 Mart tarihindeki kesintilerden en çok etkilenen bölge olarak öne çıkıyor. Özellikle Yeleğen Beldesi ve çevresinde neredeyse tüm mahalleleri kapsayan devasa bir çalışma yürütülecek.
Yeleğen Beldesi'nin Hürriyet, İstiklal ve Yıldırımlar mahallelerinde geniş bir liste mevcut. Acıkuyu, Alaşehir Caddesi, İnönü Bulvarı, Atatürk Caddesi ve Garaj Caddesi gibi ana arterlerin yanı sıra onlarca ara sokakta elektrik akışı kesilecek. Bu bölgedeki kesintinin süresi ve kapsamı, özellikle tarımsal faaliyetlerin sürdüğü noktalar için büyük önem taşıyor.
Sadece Yeleğen değil, aynı zamanda Şehitalibey Mahallesi (Hastane Caddesi, M. Kemal Caddesi), İstasyon Mahallesi (Denizli Caddesi, Aşık Veysel Caddesi) ve Balabancı Köyü sakinleri de gün boyunca tedbirli olmalı. Kesintiler bu bölgelerde de 09:00 ile 16:00 saatleri arasında periyodik olarak devam edec




