Sokak röportajlarıyla tanınan "ilavetv" adlı hesabın sahibi Arif Kocabıyık Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. Kacabıyık'a parti rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel makam odasında taktı. O anlara ilişkin fotoğrafları X hesabından paylaşan Kocabıyık "Neden Cumhuriyet Halk Partisi’ne Katıldım?" başlıklı bir de not ekledi. 2023 seçimlerinde de İYİ Parti'den Antalya milletvekili aday adayı olan Kocabıyık paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Sokağın sesini kısmaya çalışanlara inat, mikrofonu halka uzattık. Korkunun kol gezdiği zamanlarda geri adım atmadık, susturulmak istendiğimiz yerde daha gür konuştuk.

Ben, Arif Kocabıyık… Sadece soru sormadım; halkın nabzını tuttum, derdini görünür kıldım. Amacımız; halkın sesi olmak, vatandaşın derdini dillendirmek ve o dertlere çözüm aramaktır. Bugün aynı mücadeleyi daha güçlü bir zeminde sürdürmek için buradayım. Rozetimi, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in takmasıyla birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yoluma devam ediyorum. Çünkü bu parti, Mustafa Kemal Atatürk’ün “milletin efendisi halktır” anlayışıyla, halkın içinden doğmuş bir mücadelenin eseridir. Dün sokakta nasıl konuştuysam, bugün de aynı cesaretle konuşacağım. Mikrofon yine halkta olacak. Ve o ses, artık daha güçlü duyulacak."

Basliksiz 1 2026 04 28T215951 Ltzx

ARİF KOCABIYIK KİMDİR?
İlave TV’nin adlı Youtube kanalı üzerinde sokak röportajları yapan Arif Kocabıyık kendine has tarzı ve muhalefet biçimiyle kısa sürede ünlü oldu. Antalya’nın Elmalı ilçesinde 1983 yılında dünyaya gelen Kocabıyık, meslek lisesi mezunu. YouTuber olmadan önce Akdeniz Üniversitesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Kocabıyık düğün fotoğrafçılığı da yaptı. 2018 yılında Turan Kural ile birlikte İlave TV YouTube kanalını kuran Kocabıyık, özellikle 2018 seçimleri ve 2019 yerel seçimleri döneminde yaptığı sokak röportajlarıyla geniş bir kitleye ulaştı.

Basliksiz 1 2026 04 28T215923 3Iie

2023 Türkiye Genel Seçimleri'nde İYİ Parti Antalya Milletvekili aday adayı olan Kocabıyık, 12. sıradan aday gösterildi ancak seçilemedi. Kocabıyık, yayıncılık süreci ve yaşadıklarını anlattığı “Cesaret Bulaşıcıdır” adlı bir kitabı da bulunuyor. Arif Kocabıyık, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla Mayıs 2025’te bir ay içinde üç kez tutuklanıp tahliye edildi; son olarak 24 Haziran 2025’te serbest bırakıldı.

Başarır'dan zeytin dalı ve kelepçe
Başarır'dan zeytin dalı ve kelepçe
İçeriği Görüntüle

Basliksiz 1 2026 04 28T215859 J9Zz

Kaynak: AJANSLAR