Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Aydın'ın Söke ilçesinde çıkan yangından etkilenen zeytinlik alanlarda incelemelerde bulundu. Bayraktar, yangında zarar gören üreticilerle bir araya gelerek destek mesajı verdi.

22 Haziran'da Pamukçular Mahallesi'nde çıkan ve zeytinlik alanlarda büyük zarara yol açan yangının ardından bölgeyi ziyaret eden Bayraktar, üreticilerin yaşadığı kayıpların yalnızca çiftçileri değil, tarımsal üretimi de doğrudan etkilediğini söyledi.

"Her kaybettiğimiz çiftçi gıda enflasyonunu artırır"

Yangınların artan hava sıcaklıklarıyla birlikte daha büyük bir risk haline geldiğine dikkat çeken Bayraktar, vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaptı.

"Afetlerden zarar gören üreticilerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü bu afetler sadece çiftçimize değil, tarımsal üretime de ciddi zarar veriyor. Amacımız, üreticilerimizin üretime devam etmesini sağlamak. Çiftçimize sahip çıkmadığımız takdirde kaybettiğimiz her çiftçi, gıda enflasyonuna sebebiyet verecektir. Bu nedenle üreticilerimize destek verilmesi büyük önem taşıyor" dedi.

Meclis’te dokunulmazlık mesaisi: 10 milletvekiline ait 11 fezleke Karma Komisyonda
Meclis’te dokunulmazlık mesaisi: 10 milletvekiline ait 11 fezleke Karma Komisyonda
İçeriği Görüntüle

Üreticilerle bir araya geldi

Yangın bölgesindeki incelemelerine Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak ve çok sayıda üretici eşlik etti. Heyet, yangının zeytinliklerde oluşturduğu zararı yerinde inceleyerek üreticilerin taleplerini dinledi.

Kaynak: Haber Merkezi