Zaman ve tarihlere karşı aşırı ilgim var beni tanıyanlar bilir.

Zamanın değerini bilememek korkutur hep beni 1 dakika öncesini bile düşünürüm neden böyle boş geçti diye.

Geçen sene bu zaman neler yaptım düşünürüm, 10 sene önce, 20 sene önce bugün neler yapıldı diye aklımdan geçiririm hep. Aklıma kazıdığım anları, unutmak istemediğim olayları ve tarihleri asla unutmam. Unutanları da anlamam.

Ara ara girer bakarım acaba geçmişten bugüne bu tarihte neler olmuş diye. Bugün yine kitap okurken birden aklıma geldi ve hemen oturdum araştırdım tarihte bugün neler yaşanmış acaba diye. Ve sizinle de bazılarını paylaşmak istedim bakın geçmişten bugüne 18 Haziran’da neler yaşanmış;

18 Haziran 1815: Napoleon Bonaparte, Waterloo'da İngiliz ve Avusturya ordularına karşı yenildi.

18 Haziran 1941: Türk-Alman Saldırmazlık Antlaşması imzalandı.

18 Haziran 1970: 15-16 Haziran işçi eylemleri sonrası İstanbul'da 44 işçi tutuklandı.

18 Haziran 1972: 65 ülkenin pilotları uçak kaçırma olaylarını protesto için boykota başladı. Boykota Türkiyeli pilotlar da uydu. Uçak seferleri 24 saat durdu.

18 Haziran 1974: Türkiye'de işadamları ilk kez İzmir'de gösteri yürüyüşü yaptı.

18 Haziran 1977: Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) İstanbul Festivali’ni boykot etti. Gerekçe; İstanbul Festivali'nde Türk ve İslam eserlerinin yeterince yer almamasıydı.

18 Haziran 1979: Sovyetler Birliği Başkanı Leonid Brejnev ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Jimmy Carter Viyana'da bir araya geldiler. İki başkan Stratejik silahların sınırlanması üzerine SALT II adı verilen ikinci bir anlaşma imzaladılar.

18 Haziran 1988: Başbakan Turgut Özal silahlı saldırıya uğradı. Kartal Demirağ adlı kişi Anavatan Partisi kongresinde Turgut Özal'a ateş etti. Özal elinden yaralandı. Kongre devam etti. Özal yeniden Anavatan Partisi genel başkanlığına seçildi.

18 Haziran 1988: Halkın Kurtuluşu gazetesi yazı işleri müdürü Selim Açan 41 davadan toplam 307 yıl 6 ay hapse mahkum oldu.

18 Haziran 1993: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ebulfeyz Elçibey Bakü'yü terketti. Haydar Aliyev Azerbaycan cumhurbaşkanı oldu.

18 Haziran 1994: Dünya Futbol Şampiyonası Amerika'da yapıldı. 18 Haziran günü final için Brezilya ve İtalya karşılaştı. Şampiyon penaltılarla belirlendi; kupa Brezilya'nın oldu.

18 Haziran 1995: Çeçen lider Şamil Basayev, Budennovsk kenti hastanesine baskın yaptı; binden fazla Rus'u rehin aldı. Böylece Rusya savaşın durdurma ve görüşmeleri başlatma taleplerini kabul etti.

18 Haziran 1997: Başbakan Necmettin Erbakan istifa etti. Erbakan koalisyon ortağı Doğru Yol Partisi ile başbakanlığı bir yıl sonunda Tansu Çiller'e devretme anlaşması yapmıştı.

18 Haziran 2008: Romanya’nın bir köyünde yapılan belediye başkanlığı seçiminde seçmenler, yeniden aday olan ancak seçim günü ölen belediye başkanını, hayatını kaybettiğini bilmelerine rağmen, rakibinin kazanmasını önlemek için yeniden seçtiler.

18 Haziran 2014: 12 Eylül askeri darbesine ilişkin dava sonuçlandı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ali Tahsin Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası verildi.