İzmir Süper Amatör Lig Play Off Grubu'nun ikinci haftasında oynanacak İzmirspor-Yamanlar Esenspor maçının seyircisiz oynanması karar verildi. Hafta boyunca iki takım taraftarlarının sosyal medyada atışması sonrası ortam gerilirken, İzmir Valiliği İzmirspor ve Yamanlar yöneticilerini toplantıya çağırdı. Çıkan karar neticesinde yarın saat 16:00'da Yusuf Tırpancı Sahası'nda başlayacak mücadelenin güvenlik gerekçesiyle seyircisiz oynanmasına karar verildi. Aynı saatteki Aliağa FK-Bayındırspor ve Ceyhan Altınyıldız- Çeşme Belediye maçlarında ise taraftarlar stattaki yerlerini alabilecek.

Şimşek şampiyonluğa inanıyor


Süper Amatör Lig Play Off gruplarına Çeşme Belediyespor galibiyetiyle başlayan İzmirspor, yarın 16:00'da başlayacak Yamanlar Esenspor maçını da kazanıp büyük avantaj elde etmek istiyor. 6 takımın birer kez birbiriyle oynadığı statüde Şimşek, 2. maçından 6 puan toplayıp Bölgesel Amatör Lig(BAL)'a bir adım daha yaklaşmak amacında. Serkan Baziya'nın görevinden ayrılmasının ardından Play Off maçlarıyla birlikte takımın başına geçen Tuna Açıkbaş takımına güvendiğini açıkladı. 59 yaşındaki teknik adam, "Önümüzde 4 final maçı var. Grup maçlarına iyi başladık ama kesinlikle sonunu getirmeliyiz. Grupta ilk 2'nin direkt, 3.'nün Play Out'la Bölgesel Amatör Lig'e yükselme şansı var. Yarınki rakibimiz Yamanlar Esenspor bu senenin çıkış yapan ekibi. Başkanı, yöneticisi, taraftarıyla yükselen bir ivme yakaladılar. Ancak biz bu maçı daha çok istiyoruz. Taraftarımız 18 senedir şampiyonluğa hasret. Biz de onlara özlenen şampiyonluğu getirmek için vargücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Anıl Dilaver ayrıldı


Yamanlar Esenspor maçının zemini sentetik olan Yusuf Tırpancı Sahası'nda oynanacak olmasından dolayı hazırlıklarını Balçova Belediyesi'nin suni çimli sahasında sürdüren İzmirspor'da çalışmalar aralıksız sürüyor. Takımdan ayrı düz koşu yapan Doğacan'ın da sakatlığının ciddi olmadığı ve Yamanlar Esen maçına yetişeceği öğrenildi. Çift kale maçta ise Baran yaşadığı sakatlık sebebiyle korkuttu. Hava topu sırasında bileğinin üstüne düşen genç oyuncu acı içinde yerde kaldı. Baran'a yapılan ilk müdahalenin ardından oyuncunun durumunun ciddi olmadığı ve Yamanlar maçında görev verilmesi halinde sahada olacağı ifade edildi. Öte yandan sezon içinde transfer edilen deneyimli forvet Anıl Dilaver'in takımdan ayrıldığı açıklandı. Takıma adapte olamayan 1990 doğumlu oyuncunun sözleşmesinin feshedildiği ifade edildi.

MAÇ PROGRAMI:


30 Mart Cuma saat 16:00: Yamanlar Esenspor-İzmirspor, (Yusuf Tırpancı Sahası)
Aliağa FK-Bayındırspor (Karşıyaka Efsaneler Sahası),
Ceyhan Altınyıldız- Çeşme Belediye (Çiğli Atatürk Stadı).