Teknik direktör Bayram Bektaş yönetimin daha önce listeye aldığı Trabzonsporlu Hugo Rodallega'nın listesinde olmadığını belirtirken, asıl hedefinin Galatasaraylı Eren Derdiyok'un da olduğu öğrenildi.

Süper Lig renkli ekibi Göztepe transferde düğmeye bastı. Sarı-kırmızılıların yeni teknik patronu Bayram Bektaş, İzmir'e gelerek resmen çalışmalara başlarken, golcü transferinde rotayı İstanbul'a çevirdi. Teknik direktör Bayram Bektaş yönetimin daha önce listeye aldığı Trabzonsporlu Hugo Rodallega'nın listesinde olmadığını belirtirken, asıl hedefinin Galatasaraylı Eren Derdiyok'un da olduğu öğrenildi. Sarı-kırmızılı ekipte bu sezon gol kralı olan Gomis'in gölgesinde kalan ve şans bulamayan Eren Derdiyok'a talip olan Bektaş, yönetimden golcü oyuncunun alınmasını istedi.Sarı-kırmızılı ekiple 1 yıl daha sözleşmesi bulanan Türk asıllı İsviçreli futbolcu, G.Saray yönetimine ayrılmak istediğini bildirdi. Bunun üzerine devreye giren Göztepe, futbolcunun menajeriyle temasa geçerken olumlu dönüş alması halinde G.Saray ile bonservis bedeli için masaya oturacak.

TRABZON VE BASEL TALİP


Göztepe'de Bayram Bektaş'ın transfer listesinde yer alan Eren Derdiyok'a altyapısından yetiştiği İsviçre ekibi Basel talip oldu. Eren, İsviçre ekibinde 2006-2009 yılları arasında top koşturmuştu. Trabzon ise G.Saray'dan Okay Yokuşlu karşılığında Eren'i istedi. Eren Derdiyok, İsviçre Milli Takımı'nda da forma giyiyor. İsviçre ile Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası organizasyonuna da katılacak olan Eren, 48 kez milli olurken toplam 10 gol attı.Basel'in yanı sıra Almanya'da Bayer Leverkusen, Hoffenheim formaları da giyen 29 yaşındaki golcü oyuncu 2014-2016 yılları arasında da Kasımpaşa'da top koşturdu.

Operasyon sürecek


SPOR Toto Süper Lig'de yeni sezona daha genç bir kadroyla girmek isteyen Göztepe'de Sabri Sarıoğlu, Selçuk Şahin ve kaleci Günay Güvenç'le yolların ayrılmasının ardından gözler gönderilecekler listesinde yer alan diğer oyunculara çevrildi. Sarı-kırmızılılı yönetimin, sözleşmeleri sürmesine rağmen takımda gelecekleri belirsiz olan Nabil Ghilas, Oscar Scarione ve Yoan Gouffran'la karşılıklı anlaşmanın yollarını arayacağı ifade edildi. Üç futbolcuyla en kısa sürede masaya oturup vedalaşmanın planlarını yapan Göztepe'nin yaşanan maliyet sıkıntıları yüzünden bir hayli ter dökeceği bildirildi. Ghilas'ın 2020, Scarione ve Gouffran'ın da 2019 yılına kadar sözleşmeleri bulunuyor.

Leo ve Tanju kalacak


Göztepe yönetiminin bu oyuncularla anlaşma yolunu bulamaması halinde gelecek transfer tekliflerini de değerlendireceği vurgulandı. Önce mevcut kadrosunda düzenlemeye gitmeyi planlayan İzmir ekibinin, dış transfer politikasını da ona göre belirleyeceği kaydedildi. Artan döviz kuru yüzünden adımlarını sağlam atmak isteyen kurmayların özellikle yabancı transferinde bütçeyi sarsmadan hareket edeceği belirtildi. Göztepe ile 1 yılı opsiyonlu 2 senelik sözleşme imzalayan Bayram Bektaş'ın daha genç ve mücadeleci bir oyuncu ekibiyle çalışmak istemesi de iç transferde belirleyici rol oynadı. Göztepe'nin sözleşmesi sona eren oyunculardan sadece Leo Schwechlen ve Tanju'yu takımda tutmak istediği dile getirildi.