Sakatlığı sebebiyle ligin ilk haftalarını kaçıran Can Erdem'in yokluğunu çok aradıklarını belirten Karşıyaka Teknik Direktörü Atilla Güneş, "Eger Can'la sezona başlasaydık 8-9 puan fazla alırdık "dedi

Levent ARIÖZ / Gümüşhanespor mağlubiyetiyle galibiyet hasreti 6 maça çıkan ve düşme korkusunu yakından hisseden Karşıyaka'da Teknik Direktör Atilla Güneş, ilk 8 haftaki performanslarını değerlendirdi. Teknik Direktör Güneş, ligin ilk haftalarında sakatlığı yüzünden faydalanamadıkları deneyimli forvet Can Erdem'in eksikliğini derinden hissettiklerini ifade etti. Güneş, "Eğer ilk haftalarda Can Erdem tam anlamıyla sakatlığını atlatmış şekilde takımımızda olsaydı şuan puan tablosunda en az 8-9 puan fazlamız vardı. Sezona kötü başlayınca bir türlü toparlanamadık. Moraller bozulunca çıkışa geçmeniz zor oluyor. Geçen yıla iyi başladıktan sonra devamı gelmiş, Play Off'u zorlamıştık. Bu sezon ise aynısı olmadı. Cumartesi günü acilen bir galibiyete ihtiyacımız var. Aldığımız 3 puan bir anda rüzgarı tersine döndürür" diye konuştu.

Bandırma maçı kırılma anımızdı

Ligin 3.haftasında deplasmanda 1-0 mağlup oldukları Bandırmaspor maçının kendileri açısından kırılma maçı olduğunu dile getiren Güneş, "İlk 2 hafta 4 puan almıştık. Eğer Bandırma'yı da yenseydik, namağlup ilerleyişimizi sürdürecektik. 90 dakika boyunca inanılmaz pozisyonları harcadık. O maçta Can'ın eksikliğini hissetmiştik. Ardından yaşanan puan silme cezası sonrası bir anda işler tersine döndü. Ancak ben takımıma güveniyorum. Zonguldak karşısında yüzümüzü kara çıkarmayacaklar" ifadelerini kullandı.

Üç oyuncunun gidişi bizi etkiledi

Transfer yasağı sebebiyle zaten dar olan kadrodan Okan Şahingöz, Behram Zülaloğlu ve Ali Kemal de ayrılınca, rotasyon yapma imkanlarının kalmadığını dile getiren Teknik Direktör Atilla Güneş
"Formsuz bazı oyuncular olsa da elde futbolcu olmadığı için rotasyon yapamıyoruz. Yedek kulübemiz çok zayıfladı. 2.Lig geçen sezona göre daha zor. Süper Lig ve TFF 1.Lig'de yabancı sayısı artınca, kaliteli oyuncular 2.Lig'i tercih etti. Geçen haftaki rakibimiz Gümüşhanespor'da Tita, Musa Sinan, Oktay Delibalta gibi Süper Lig deneyimli oyuncular var. Lig sonuncusu Silivrispor bile Serkan Çalık gibi İbrahim Kaş gibi tecrübeli ayaklarla anlaştı. Bizim bu sezonki en büyük handikapımız yaşadığımız transfer yasağından dolayı kadroyu genişletememek oldu" dedi.

Zonguldak maçı 15:00'e alındı

TFF 2.Lig Beyaz Grup'un 9.haftasında 21 Ekim Cumartesi günü Zonguldak Kömürspor'ü ağırlayacak Karşıyaka'nın Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığı saat değişikliği talebi kabul edildi. Daha önce resmi internet sitesinde 19:00 olarak gözüken maç saati 15:00'e alındı. Saat değişikliğinin ardından Atatürk Stadı'nda oynanacak maça Karşıyaka taraftarlarının daha fazla ilgi göstermesi bekleniyor.

Mustafa Aşan korkuttu

Son Gümüşhanespor maçında sakatlanan Karşıyaka'nın deneyimli orta sahası Mustafa Aşan, haftanın ilk 2 idmanında takımdan ayrı çalıştı. Aldığı darbe sebebiyle ayağında ödem oluşan
Mustafa'nın bugünden itibaren toplu çalışmalara başlayacağı ve cumartesi günü oynanacak Zonguldak Kömürspor maçına yetişeceği açıklandı. Yeşil kırmızılılarda tek eksik sakatlığı süren Onur Kintaş.