Gençlerbirliği maçı öncesinde sarı kırmızılılarda, sakatlığını atlatan Yoan Gouffran ve Nabil Ghilas'ın iyileşmesi hücum hattında alternatifleri artırdı. Son transfer stoper Milos Kosanovic'in hazır duruma gelmesiyle de savunmadaki rekabet kızıştı.


SÜPER Lig'de pazar günü Bornova Stadı'nda oynanacak Gençlerbirliği maçında taraftarlarıyla buluşmaya hazırlanan Göztepe'de kıran kırana bir forma savaşı yaşanıyor. Trabzonspor ve Osmanlıspor karşılaşmalarında sergilediği futbolla camiaya umut veren sarı-kırmızılılarda, sakatlığı yüzünden 3 haftadır takımdan uzak kalan kanat oyuncusu Yoan Gouffran ve sol arka adalesindeki ödem nedeniyle Osmanlıspor deplasmanına götürülmeyen golcü Nabil Ghilas'ın iyileşmesi hücum hattında alternatifleri artırdı. Son transfer stoper Milos Kosanovic'in hazır duruma gelmesiyle de savunmadaki rekabet kızışırken, teknik direktör Tamer Tuna'yı kadro seçiminde tatlı bir telaş sardı. Gouffran'ın yerine görev yapan Tayfur'dan son 2 maçta müthiş verim alan Tuna'nın genç futbolcuyu Gençlerbirliği karşısında yine on birde oynatacağı, Gouffran'ı ise maçın gidişatına göre oyuna dahil edeceği öğrenildi.

İki forvetle çıkabilirler

Tamer Tuna'nın, önemli kozlarından Ghilas'a yer açabilmek için tek ön liberolu sisteme dönüp, Osmanlıspor deplasmanında orta alanda birlikte oynattığı Rotman ya da Selçuk'tan birini kulübeye çekeceği ifade edildi. Gençlerbirliği karşılaşmasına ileride Jahovic-Ghilas ikilisi ile başlamayı planlayan teknik adamın defans kurgusunu bozması beklenmiyor. Kaleyi yine Beto'ya emanet edecek Tuna'nın, Sabri, Peybernes, Kadu ve Traore geri dörtlüsüyle sahaya çıkacağı belirtildi.

Biletler 30 dakikada bitti

Geçin sezondan kalan iki maçlık seyircisiz oynama cezası biten Göztepe'nin taraftarıyla kucaklaşacağı Gençlerbirliği karşılaşmasının dün saat 12.30'da satışa çıkan biletleri yarım saatte tükendi. Takımlarını ilk kez Süper Lig'de izleyecek futbolseverlerin 200 TL'den satılan VIP, 100 TL olarak belirlenen numaralı ve 15 TL'den satışa çıkan kuzey kale arkası biletlerini kapıştığı ifade edildi.