Süper Lig maratonu için sıfırdan bir kadro inşa eden Göztepe'nin yaptığı 14 transferde bonservis ücreti olarak kasasından 200 bin euro çıktı. Boşta olan oyunculara yönelen Göz Göz sadece Ngando'ya bonservis bedeli ödedi.

Haber / Levent ARIÖZ

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezondaki ilk maçında gelecek hafta Fenerbahçe karşısına çıkacak Göztepe, transfer döneminde akıllı adımlar atıyor. Son olarak Brezilya'nın Ponte Preta takımından stoper Kadu'yu renklerine bağlayan Göz Göz'ün, bu sezon yaptığı 14 takviye için kasasından bonservis ücreti olarak sadece 200 bin euro çıktı. O da Fransa'nın Bastia kulübünden alınan orta saha oyuncusu Alex Ngando oldu. TFF 1.Lig'e düştükten sonra sözleşmeleri feshedilen Gaziantepsporlu futbolcular Nabil Ghilas, Doğanay Kılıç ve Serkan Bakan'ı, kulüplerine ücret ödemeden kadroya katan sarı kırmızılılar, Süper Lig'den iki deneyimli oyuncuyu bonservissiz transfer etti. Galatasaray'la sözleşmesini fesheden 33 yaşındaki Sabri Sarıoğlu ile Gençlerbirliği'nden ayrılan 1981 doğumlu Selçuk Şahin'le sadece maç başı ve yıllık maaş şartlarıyla anlaşan Göz Göz, 35 yaşındaki kaleci Beto'yu da Sporting Lizbon'dan bedavaya aldı.

Peybernes kiralık


Sarı kırmızılılar yeni savunma hattını kurarken de 1 kuruş bonservis ödemedi. Fenerbahçe ile sözleşmesini karşılıklı fesheden Hakan Çinemre'yle el sıkışan Tamer Tuna'nın takımı, Lorient'ten stoper Mathieu Peybernes'e kiralık olarak sarı kırmızılı formayı giydirdi. Sarı kırmızılıların bu sezonki bomba transferi olan Fransız Gouffran bonservissiz şekilde sarı kırmızılılara 2 yıllık imzayı attı. Göz Göz yeni orta saha kurgusunu da Süper lig deneyimli oyunculardan oluşturdu. Sarı kırmızılılar Başakşehir'le sözleşmesini fesheden Rajko Rotman, Kasımpaşa ile mukavelesi Mayıs 2017'de sona eren Andre Castro ve Maccabi Tel Aviv'le sözleşmesini karşılıklı fesheden eski Kasımpaşalı Scarione'yle anlaşıp transfer döneminde ekonomik bir tutum sergiledi.

GS 34 milyon bonservis ödedi


Göztepe'nin Spor Toto Süper Lig'deki rakiplerine bakıldığında bonservis ücretlerinin havada uçtuğu bir dönemden geçiliyor. Galatasaray 6 oyuncu için 34 milyon euro ödedi. Trabzonspor'un kasasından 5 milyon 750 bin euro çıktı. Beşiktaş 6 futbolcu için 3.9 milyon euroluk bonservis ücreti verirken, Başakşehir 2.2 milyon euro, Fenerbahçe 1.5 milyon euro tutarında bonservis cebinden çıktı.


Serkan'a özel madde

SÜPER Lig'in yeni ekibi Göztepe'nin Gaziantepspor'dan transfer ettiği genç orta saha oyuncusu Serkan Bakan'ın sözleşmesine özel bir madde koydurduğu ortaya çıktı. Süper Lig tarihinde gol atan en genç futbolcu unvanını eline geçiren, sezon başında İngiltere'nin Manchester United ve Tottenham takımlarıyla adı anılan 16 yaşındaki futbolcunun mukavelesine, her sene en az 10 resmi maçta sahaya 11'de çıkma garantisi eklettirdiği öğrenildi. Serkan'ın bu kriterlere uyulmaması durumunda sözleşmesini tek taraflı feshetme hakkına sahip olduğu vurgulandı.

Kadu imzaladı

Kadrosunu yenileyen Süper Lig'en yeni takımı Göztepe, Brezilya Serie A ekibi Ponte Preta'nın stoperi Kadu'yu resmen renklerine bağlayıp 15'inci takviyesini gerçekleştirdi. İzmir'de yapılan sağlık taramasında hiçbir soruna rastlanmayan 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcu 2 yıllığına Göztepe'ye imza attı. Ülkesinin Corinthians, Figueirense, Bragantino ve Vitoria takımlarında forma giydikten sonra 2013-2014 sezonunda Portekiz ekibi Braga'ya transfer olan Kadu, 14 Mayıs'ta yeni sezonu başlayan Brezilya Serie A Ligi'nde Ponte Preta forması ile 7 maça çıktı.