Güçlü bir kadro kurup önümüzdeki sezon şampiyonluk mücadelesi vermeye hazırlanan Altay'da “Çilek” hamlesi olumsuz sonuçlandı. Siyah beyazlılarda Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve ekibinin uzun zamandır kadroya katmak için çalıştıkları Ricardo Quaresma ülkesine döndü. 36 aşındaki Portekizli futbolcu Vitoria Guimaraes ile resmi sözleşmeye imza attı. Taraftarın da pastanın üzerine çilek olarak beklediği tecrübeli oyuncu büyük hayal kırıklığı yaşattı. Uzun yıllar Türkiye’de Beşiktaş forması giyen 36 yaşındaki Portekizli futbolcu, yaklaşık 20 yıllık profesyonel futbolculuk hayatında Porto, Barcelona, Inter ve Chelsea gibi dünya devlerinde oynama şansına erişti.

Futbol sahnesine çıktığı günlerde yetenek olarak vatandaşı Cristiano Ronaldo ile kıyaslanan Quaresma, saha içi disiplininde yaşadığı sorunlar ve beraber çalıştığı antrenörlerle yaşadığı uyuşmazlıklar yile gündeme gelmişti. Quaresma sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruşla dünya futboluna ‘trivela’ stilini kazandırmıştı.

Zengin gündemde

Gelişmelerin üzerine Q7 defeterini kapatan Altay bir başka tecrübeli yıldıza yöneldi. Siyah beyazlılar Adana Demirspor ile yollarını ayıran Erkan Zengin'in peşine düştü. 35 yaşındaki futbolcu ile hemen temasa geçildi ve pazarlık başladı. Geçen sezon 27 maça çıkan Erkan Zengin, 12 gol atarken 16 asist yaptı ve toplam 28 gole direkt katkı sağladı. Oynadığı takımları şampiyonluk potasına sokan Erkan Zengin, 1. Lig'in en kaliteli futbolcuları arasında yer alıyor. Quaresma'yı kadroya katamayan Altay, Erkan'ı getirerek pastanın üzerindeki çileği koyacak.