Bucaspor, 2.Lig'e tutunmak için yoğun çaba sarfederken, cumartesi günü oynanan Sivas Belediyespor maçının biletlerinde 3.Lig logosunun basılması taraftarı kahretti.

Haber / Levent ARIÖZ

Sezona oldukça kötü bir giriş yaparak 3.Lig'e düşme korkusunu hissetmeye başlayan 2.Lig ekibi Bucaspor'un hafta sonu Sivas Belediyespor'la oynadığı maçta taraftarı kahreden bir olay yaşandı. 21 Ekim Cumartesi günü Yeni Buca Stadı'nda oynanan maçın biletlerinde 3.Lig logosu yer aldı. Fırtına taraftarları yaşanan bu hataya isyan ederken sosyal meddaya yaptığı yorumlarda, "Bu gidişle sonuç orası zaten", "Lig bitmeden adamlar düşürmüş bizi" diyerek sarı lacivertli takımın kötü gidişatından yaşadığı memnuniyetsizliği dile getirdi. Biletlerdeki hatanın ise Buca'nın yıllardır çalıştığı matbaadan kaynaklandığı ortaya çıktı. Bucaspor-Sivas Belediyespor mücadelesinin biletleri basılmadan hemen önce bir 3.Lig takımının biletlerinin basıldığı ve yaşanan dalgınlık sonrası 3.Lig logosunun değiştirilmediği belirtildi. Sarı lacivertliler, o mücadelede Sivas Belediyespor'a 1-0 yenilerek 8 puanla 2.Lig Kırmızı Grup'ta düşme hattının 3 basamak üstünde 13. sırada yer aldı.

Balkon tribünü yıkılacak mı?

Öte yandan sarı lacivertlilerin iç saha maçlarını oynadığı Yeni Buca Stadı'nın balkon tribününün yıkılıp yıkılmayacağı belirsizliğini koruyor. 1 Mart 2016'da Danıştay, yapının ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 29 Ekim 2017'de yıkılması kararını çıkarmıştı. Sarı lacivertli takımın Süper Lig’e yükseldiği 2010-11 sezonunda yaptırılan ek tribünler ile tesis içindeki bazı birimlerin ruhsatsız olduğu yolundaki Ankara 2’nci İdare Mahkeme kararının Danıştay tarafından onaylanmıştı. O dönemde mevcut yapıya ilave edilen balkon tribünü, kamera odaları, batı kale arkası ek tribünü, tuvaletler, 2 adet çelik konstrüksiyon köprü ile locaların kaçak yapıldığı yolundaki Danıştay kararının mülk sahibi Buca Belediyesi’ne Şubat 2016'da bildirdiği ifade edilmişti. Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de Danıştay’dan çıkan karar üzerine stada ruhsatsız yapılan eklerin 29 Ekim 2017’de yıkılacağını Bucaspor Kulübü’ne bildirirken, söz konusu bölümlerin o tarihe kadar yıkılmasını ya da yıkıma hazır hale getirilmesini istemişti. Sarı lacivertli camiada sessizlik sürerken, ileriki günlerde nasıl bir yol çizileceği merak konusu oldu.