İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eski CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, beraberinde 10 kişi savcılığa ifade verdi. Aslanoğlu, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.
SOYER VE KAYA DA İFADE VERDİ
Savcılık, İZBETON üzerinden yürütülen “kooperatif” davasının tek tutukluları eski İzmir Büyükşehir Beleye Başkanı Tunç Soyer ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da ifadesini istedi. Her iki isim de SEGBİS ile bağlanarak ifade verdi.

7 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!
S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Şenol Aslanoğlu, S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi Başkan Yardımcısı Dilek Coşkun, S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi Kurucu Üyesi ve İZSİAD Başkanı Hüseyin Cengiz, S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi Başkanvekili Burak Bakır, S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Elif Sürer, City Construction Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin ilk sahibi Erdal Şaroğlu, City Construction Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi İkinci Sahibi Yıldırım Kuruoğulları tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.
YENİDEN TUTUKLAMA TALEBİ
Öte yandan; Kooperatif Denetim Kurulu Üyesi Yılmaz Eroğlu, S.S İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi Denetim Kurulu Üyesi Anıl Demirci, S.S İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi Denetim Kurulu Üyesi Kemal Moroğlu ve Kurucu Üye Mustafa Balcı hakkında adli kontrol talep edildi. Öte yandan gözaltına alınan isimler dışında ifadesi şüpheli sıfatıyla alınan Heval Savaş Kaya ve Tunç Soyer de mahkemeye tutuklama talebi ile sevk edildi.





