Haber/Arzu Çakırca
Fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında hizmet veren Türkiye’nin ilk ve tek zincir sağlık grubu markası olan Romatem, yeni şubesini İzmir’de açtı. Yüksek teknolojili tedavi hizmetleri, profesyonel ve deneyimli hekimleri ile Romatem, İzmir’de Ege Perla AVM'de hizmet vermeye başladı.



Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sağlık Grubu Kurucusu, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Köksal Holoğlu, “Yüksek teknolojik robotik sistemlerle donatılmış, tam kapsamlı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimizi Ege'nin kalbi İzmir’de açtık. Romatem kültürü ile yetişmiş profesyonel hekimlerimiz ve sağlık kadromuza kurduk. Ege Bölgesi'nin ihtiyacı olan fizik tedavi alanında robotik rehabilitasyondan hidroterapiye, masajdan ozon tedavisine kadar uluslararası standartlarda güncel tedavi seçeneklerini hastalarımıza ulaştıracağız. Uzmanlıklarını bilim ve teknoloji ile birleştiren profesyonel ekibimiz, hastalarımızın ağrısız ve özgürce hareket edebilmeleri için merkezimizin tüm imkanlarını sunacaklar” diye konuştu. Bölgenin ihtiyacını karşılayacak şekilde, erişilebilir fiyatlarla hizmet vereceklerinin altını çizen Dr. Holoğlu, “Egeliler, yüksek standartlarda sağlık hizmetini, profesyonel Romatem kadrosundan, en uygun fiyatlarla, en iyi hizmet kalitesiyle alacaklar. İzmir’e sadece teknolojiyi değil tecrübemizi de taşıdık" dedi.

İYİLEŞME SÜRECİ HIZLANDI
Hastanın fonksiyonelliği ve vücut porsiyonunu düzelmesi nedeniyle diğer standart yöntemlerden farklı olduğunu vurgulayan Romatem İzmir Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Havva Niyazoğlu, İzmir merkezde uygulan tedavi uygulamaları ile ilgili şu bilgileri verdi:

Robotik omurga traksiyon sistemini; istenen etkiyi elde etmek için çok fazla germe ağırlığı kullanmaya gerek kalmadan, omurgaya uygulanan kuvveti kademeli ve nazikçe artırmak, hastanın vücudunu rahat tutmak ve böylece kasların koruyucu reaksiyonunu önlemek için kullanıyoruz. Kan dolaşımını iyileştirmeyi ve kas kramplarının azaltılmasında veya dejenere olmuş omurilik disklerini iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Bu tedavi, doğal iyileşme süreçlerini harekete geçiriyor ve omurga kemikleri arasındaki doğal biyomekanik etkileşimi yeniden sağlamaya yardımcı olurken, tamamen bilgisayar kontrollü robotik bir sistem olduğu için hastaya güvenli bir tedavi imkanı sunuyor."

Sağlık sektöründe robotların çığır açtığını söyleyen Dr. Niyazoğlu, özellikle nörolojik rehabilitasyonda iyileşme ve fonksiyonu geri kazanma süreçlerinin inanılmaz hızlandığına dikkat çekerek "Bu teknolojiler sayesinde; hastanın yürüme ve diğer hareket aktiviteleri kolayca denetleniyor ve değerlendiriliyor. Yürüyüş modeli ve destekleyici güçler fonksiyonel eğitime uyum sağlamak için hastanın ihtiyaçlarına göre bireysel olarak ayarlanıyor. Görselleştirilmiş performans geri bildirimi sayesinde hasta motivasyonu sağlanıyor. Bilgisayar destekli değerlendirme ölçekleri ile hasta gelişimi hakkında kolay ve yeniden elde edilebilir verileri takip etmek mümkün oluyor" dedi.

HİDROTERAPİ
İnme, serebral palsi (CP), multipl skleroz (MS), parkinson, paralitik yürüyüş gibi nörolojik hastalarda, kas, iskelet sistemi ve spor yaralanmaları, kırıklar, kireçlenmeler, fibromiyalji, osteoporoz, obezite rehabilitasyonunda, protez ve diğer ortopedik operasyonlar sonrası rehabilitasyonda hidroterapiden yararlandıklarını söyleyen Dr. Niyazoğlu, "Suyun fiziksel özelliği kullanılarak, eklemleri üzerine yük bindiremeyen hastalar, suyun kaldırma kuvveti sayesinde rahatlıkla eklemlerini kullanarak egzersizlerini ağrısız ve aktif bir şekilde yapabiliyorlar" diyerek şöyle devam etti:

"Suyun; eklemler, yumuşak dokular ve kaslar üzerine yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkileri nedeniyle, aşırı kas kasılmaları, kramplar, ağrı ve eklem sertlikleri üzerine olumlu etkileri bulunuyor. Suyun direnç özelliği kullanılarak kasların kuvvetinin ve dayanıklılığının arttırılmasına yardımcı oluyor. Dolaşım ve lenf sistemini uyarıcı etkileri nedeniyle ödem ve dolaşım bozukluklarının tedavisinde de hidroterapiden yararlanıyoruz. Hastanın normalde yapamadığı hareketleri ve aktiviteleri başarabilmesi, egzersizlerini daha kolay ve eğlenceli şekilde yapabilmesi, moral ve motivasyonunu ve kendine güvenini de artırıyor."