CHP Karabağlar İlçe Başkanı Yıldız, 9 Aralık'taki kongrede yeniden aday olacağını açıkladı. Yıldız adaylığını, güvercin uçurarak ilan etti, şeffaf bir yönetim oluşturmak istediğini söyledi.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir'de ilçe kongreleri yaklaşırken, adaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Mevcut ilçe başkanlarından bir çoğu yeniden aday olacağını açıkladı. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız da adaylığını açıklayan mevcut ilçe başkanlarından biri oldu. 9 Aralık'ta yapılacak olan kongre öncesi ilçe başkanlığı binası önünde mini bir mitingle adaylık açıklaması yapan Ali İhsan Yıldız, konuşmasında 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuna değindi.

TEMİZ SİYASET MESAJI

Hayır Bloğu'nun oluşmasına öncülük ettiklerini vurgulayan Yıldız, temiz toplum ve temiz siyaset mesajı verdi. Yıldız, şunları söyledi: “Çoğulcu ve katılımcı demokrasi değerlerini esas alıyor ve gücümüzü sadece halkımıza dayandırıyoruz. Devleti, kişilerin özgürlüklerini ve refahını sağlamaya yönelik bir hizmet aracı olarak kabul ediyoruz.” Adaletin yok edildiği, korku, endişe ve çaresizlik duygusunun toplumu teslim aldığı bir süreçte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşüyle milyonların yürüdüğünü aktaran Başkan Yıldız, adalet yürüyüşünün korku zincirini kırdığını ifade etti. Cesaret ve umudun ateşlendiğini de söyleyen Yıldız kendilerinin adaleti, barışı, kardeşliği, eşitliği, özgürlüğü, dayanışmayı sevdiklerini ifade etti.

DESTEK İSTEDİ

Toplumun ve siyasetin olabildiğince kirlendiğini savunan Ali İhsan Yıldız; “Ülkemizde dün 'Ak' dediklerine, bugün “Kara” diyebilen siyasiler çoğaldı. Bu hastalıklar doğaldır ki halkın örgütlü gücü olan CHP'yi de etkilemeye çalışmakta. Parti içi yarışlarda etkisizde olsa bu tür siyasetçilere de rastlıyoruz. İlkesiz birlikteliklerle siyaseti dizayn etmeye çalışıyorlar. Oysa, ülkemizi itildiği bu karanlıktan kurtaracak temiz siyaset temiz toplum ilkesidir. Karabağlar İlçe Kongresi'nde bu ilkeyi hayata geçirebilmek için delege arkadaşlarımızdan destek istiyorum. Hiçbir bireysel beklentisi olmayan arkadaşlarımla demokratik, katılımcı, şeffaf bir yönetim oluşturacağız. Örgütsel bağımsızlığımızı koruyarak belediyeyle ve demokratik kitle örgütleriyle uyum içinde çalışacağız" dedi.

Yıldız: Hedef CHP iktidarı

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız hedeflerini şöyle açıkladı:" Ülkemizi aydınlık ve güzel günlere taşımak için halkımızın CHP’ne, CHP’nin temiz ve ilkeli siyasetçilere ihtiyacı var. Bu siyasi değer ve ilkelerimizle partimizi yerelde ve genelde tek başına iktidar yapma mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz. Karabağlar ilçemizde birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirecek, demokratik, katılımcı, güçlü bir örgüt oluşturacağız” dedi.