HABER/ Gökçe ADAR

İYİ Parti’nin de yapılan ittifak gereği destekleyeceği CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar tarafından karşılanan Millet İttifakı’nın (İYİ Parti-CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “Türk siyasetinin buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ayrıştırılırken kutuplaştırılırken İzmir’de fonksiyonel ve canlı bir işbirliğinin kurulmasının Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. İyi ki varsınız. Yolumuz açık olsun. El birliğiyle İzmir’i hak ettiği yerlere taşıyacağız” dedi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “17 yıllık iktidarın bir tek belediyeyi alamadığı, 30-0’ı yaşadığı bir gündem maddesi olacak. Bu bizim idealimiz ve gayretimizin sonucu olacaktır. Büyükşehiri Soyer’in aldığı ve 30-0’ı aldığı gün Türkiye İzmir’i konuşacaktır” dedi.

Omuz omuza olacağız


Soyer, şöyle devam etti: "Bu buluşmanın 40-50 günlük bir ittifak olmadığını düşünüyorum. Uzun vadeye taşıyacağımız bir yol arkadaşlığının ilk günü olarak değerlendiriyorum. Diliyorum ki 1 Nisan’dan itibarken İzmir’e çok daha fazla hizmet edeceğimiz platformlar kuracağız. Kol kola omuz omuza olacağız. Bugün büyük bir heyecan taşıyorum. Gülen yüzlerinizi görmek heyecan ve ümit verici." Türk siyasetinin ötekileştirme ve kutuplaştırmaya karşı birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Millet İttifakı adayı Soyer, "Türk siyasetinin buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ayrıştırılırken kutuplaştırılırken İzmir’de fonksiyonel ve canlı bir işbirliğinin kurulmasının Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. İyi ki varsınız. Yolumuz açık olsun. El birliğiyle İzmir’i hak ettiği yerlere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Aşşız ev bırakmayacağız


Yaklaşık 10 yıldır İzmir üzerine projeler hazırladığını ve kendi projelerinin İzmirlilere dokunacağını belirten Tunç Soyer, AKP’nin projelerini eleştirerek, “On yıldır o projeleri hazırlıyoruz zaten. Masa başında hazırlanan projelerle karşılaşıyor İzmirli. Bir de İzmirliye dokunan projeler olacak. Arada büyük fark olacak. Bizim projelerimiz çılgın projeler değil. Esnaf, genç, çocuk, kadınımıza, işsizimize dokunan projeler yapacağız. İşsiz genç, aşsız ev bırakmayacağız diyoruz. Bu iddiamın içini dolduracak neler yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bunları birlikte çeşitlendirip zenginleştireceğiz. Ekonomik krize karşın bunu başaracağız. İzmir buna muktedirdir. Bundan daha çılgın proje varsa söylesinler” ifadelerini kullandı. İzmir’i uyuyan güzele benzeten açıklamaları eleştiri konusu olan Millet İttifakı adayı Tunç Soyer, konuyla ilgili soruya, “Valla ben söylemedim. Victor Hugo söylemiş. Prenses söylemiş. Bundan da tartışma meselesi çıkarılacaksa söyleyecek bir şey yok. Öpmüyorum” yanıtını verdi.


Belki balık sevmiyordur


Tunç Soyer, AKP adayı Nihat Zeybekçi’nin yemek davetini kabul etmemesi sorusunun bir kez daha sorulması üzerine, “Belki esnaf lokantasıdır diye kabul etmemiştir. Belki balık sevmiyordur” dedi.
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da yaptığı konuşmada, salonda ve iki parti tabanında gördüğü heyecanın 31 Mart akşamı sona ermemesi dileğinde bulunarak, “Salondaki heyecanın 31 Mart akşamı bitmesini istemeyen bir il başkanıyım. Bu ülke kaybettiklerini kazanana kadar mücadelemiz devam edecek. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin temel değerlerinin hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.