Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye’ye yapılacak olası harekatla ilgili konuşan Öztrak, “Egemen güçler Türkiye’yi maşa gibi kullanıyor” dedi.

Öztrak’ın açıklamasından satır başları şöyle:

‘Saray ile ABD arasında uzlaşma var’

“Biz bu meselenin başından beri itibaren şunu söylüyoruz; Orta Doğu bataklığına girmeyin. Ama bizi dinlemedi, sonra da işler sarpa sarınca bizi aldattılar dedi. Biz Suriye ile ilişkileri düzeltin dedik. Türkiye de Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyor. Bizim Mehmetciğimiz yabancı topraklarda neden şehit oluyor diye sorduk. Biz mehmetçiklerimizin ve ulusumuzun çıkarlarının yanındayız. Suriye’ye barışın gelmesinin en kısa yolu Şam ile Ankara arasındaki yoldur.

Ama hemen bir sonraki paragrafta ben vergi mükelleflerimin parasını korumak işçin bunu yapıyorum. Bu iki paragraf birbiriyle uyumsuz. İkisi de başka yerlere mesaj gönderiyor. Biz bu mektubu okuduğumuzda gördüğümüz şu; sarayla ABD arasında bir uzlaşma vardır. O da şudur; siz bizim belirlediğimiz bölgelere girin biz o bölgelerin yakınında olmayacağız ama biz de size bu işin başından sonuna kadar ne kadar cihatçı terörist yakaladıysak sizin sırtınıza bırakalım.

Başkanvekilimiz bir açıklama yaptı. Biz aynı yerde duruyoruz. Bu ülkenin partilerinden herhangi birine bir yabancı ülkenin elçiliği tarafından yapılmış olan bu tür girişimleri kendimize karşı yapılmış sayarız.”

‘IMF ile gizlice görüştüler’

“Dün gece yarısı köprü ve otoyollara yüzde 20 zam yapıldı. Tam buna üzülürken tren ve posta ücretlerine yüzde 20 zam geldi. Vatandaşların üstüne zamlarla abanıyorlar. İktidar Uluslararası Para Fonu ile gizli kapaklı görüştü. IMF bunlara ev ödevi bıraktı. Hepsini birer birer yapıyorlar. Memlekette zam var enflasyon yok. TÜİK’in başına sosyete damadın arkadaşını atadılar sorun çözüldü.

TÜİK’in memlekete yapacağı en büyük iyilik fiyatları nereden alıyorlarsa açık adresleri millete versinler. Millet alışverişini TÜİK’in ucuzcu dükkânlarından yapsın. Devletin ve kurumların itibarı liyakate değil ahbap-dost atamalarıyla sıfırlandı.

Bu rezaletin sahipleri ortaya çıkmış bağırıyorlar, yok yeşil finansmış, yok faizsiz bankacılığa bankacılık denilmemeliymiş, yok faiz sebep enflasyon neticeymiş. Tamam öyleyse çok kolay düşürün faizi sıfıra enflasyon da sıfır olsun. Adamınızı oturttunuz oraya, verirsiniz bir talimat olur biter.”