Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş İzmir Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği ulaşım ve su zamlarıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

"Türkiye’nin birçok şehrinde suda indirim kararları aldı. Bazı şehirlerde belediye başkanları yasalar müsaade etse suyu bedavaya veririz açıklamaları yaparken İzmir Büyükşehir Belediyesinin zam politikasını anlamak mümkün değil. Zaten İzmir’de 2008 yılında ortaya çıkan arsenik krizinden dolayı hiç kimse şehir suyunu korkudan içemez hale geldi. Her haneye içme suyuyla ilgili damacana ve su filtreleme ve arıtma cihazları masrafları külfeti var. Bu yetmiyormuş gibi birde temizlik amaçlı kullandıkları su Türkiye’nin en pahalı suyu olunca bu iş eziyete dönüşüyor.

Toplu ulaşımdaki zam ise iş bilmezliğin, beceriksizliğin ilanıdır. Bunu da “fiyat ayarlaması” olarak açıklanması da İzmirlilerin aklıyla alay edilmesinden başka bir şey değildir.

16 Temmuz’da geçerli olan ulaşım zammının ve 1 Ağustos’tan sonra geçerli olacak su zammı ile ilgili olarak fiyat politikasının bir an önce ele alınarak, zamların geri çekilmesini bekliyoruz.

Belediyelerin temel hizmetlerinin, su ve ulaşım gibi acil ihtiyaçlarının para kazanma bütçe açığı ve borç kapatma aracı olarak kullanılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Vatandaşlarımızın bu yapılanları gördüğünden eminiz ve yerel yönetimlerle ilgili sandık önlerine geldiğinde gerekeni yapmak için sabırsızlandıklarından hiçbir şüphemiz yoktur. Çünkü İzmirli artık sıkıldı."