AKP Menemen Belediye Başkan Adayı Durmaz Bayraktar'ın seçim çalışmalarına katılan AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'in kuzey yıldızı olarak dikkat çeken Menemen'in; Belediye başkan adayı Durmaz Bayraktar ile yeni projeler ve yeni yatırımlar ile buluşacağını belirtti.

Nasır, mahalle ve köylerde vatandaşların sorunlarını dinledi; Menemen için hazırlanan projelerin ilçeye büyük canlılık getireceğini anlattı.

Menemen'de özellikle işsizlikle mücadele için yeni adımlar atılacağını belirten Necip Nasır, “5 yıl içinde binlerce gencimiz iş sahibi olacak. Tarımsal amaçlı organize sanayi bölgesi ilçeye büyük dinamizm kazandıracak. Maltepe’de bulunan serbest bölge 1,7 milyon metrekare büyütülecek. Çok ciddi firmalarla görüşmeler yapıldı. Yeni fabrikalar da kurulacak. İstihdam hızla yükselecek” diye konuştu.

İlçede yeni fakültelerin kurulması için YÖK ile görüşmelerin devam ettiğini de müjdeleyen Nasır, “YÖK’teki dosyalar sonuçlandı. Menemen’e veterinerlik ve ziraat fakültesi kuruluş yazıları ulaştı. Menemen merkezinde bin 500’er kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu olacak. Menemen Belediyesi’nin güzel bir hizmeti olan ücretsiz dersanesi var. Bu iki dersane eğitime devam edecek. Üçüncüsü de açılacak” dedi.

KÜLTÜR VE TURİZM ÖN PLANA ÇIKACAK

Menemen'in sahip olduğu kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerin de ortaya çıkarılacağını anlatan AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle testi ve seramik üreticileriyle el ele vererek seramik vadisi ve çömlek kenti projesinin de hızla yaşama geçirileceğini açıkladı. Nasır sözlerine şöyle devam etti: “Menemen'in gerçek turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için Taş han, bedesten, merdivenli pazar yeri, kilise gibi kültür varlıkları ön plana çıkarılacak; kültür ve turizm havzasına dönüştürülecek. Lise yolu, bir sanat sokağı haline gelecek. Kadın sığınma evi 6 ayda kurulacak. Menemen Halk Eğitim ile kursları kurulacak. Malzemelerin tamamı belediye olarak karşılanacak ve burada kurs gören kadınlara destek vermek için merkez ve Ulukent’te satış yerleri kurulacak. Her yıl Menemen’de el sanatları fuarı kurulacak ve ipek koza yetiştiriciliğinin özendirilecek. Projeleri ile Menemen’i 2023 e ulaştıracak vizyon ve kararlılığa sahip Durmaz Bayraktar, Menemen için bir şanstır”