CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay çağrısı yaparak, "Noter huzurunda imzalar toplanmaya başlandı. Şu ana kadar toplanan imza 100'ü geçti, gerekli imza sayısına (634) ulaşacağımızı düşünüyoruz " dedi.

CHP'de genel başkan değişimi isteyen partililer, olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün , ''Noter huzurunda imzalar toplanmaya başlandı'' diye konuştu.

Kurultay için ilk imzaların atılmaya başlandığını söyleyen Tüzün, "Sabah saat 08.30'dan itibaren kurultay delegelerimiz notere koşarak giderek imzalarını vermeye başlamıştır. Olağanüstü kurultay için şu ana kadar toplanan imza 100'ü geçti, gerekli imza sayısına (634) ulaşacağımızı düşünüyoruz Kurultayın adı Değişim ve Dönüşüm Kurultayı olacaktır. Burada çağrı heyeti olarak sembolik olarak duruyoruz. Demokrasi, Değişim ve Umut Kurultayı için imza atanlara şimdiden teşekkür etmek istiyorum" dedi.

KURULTAY SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?


CHP Parti tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay için gerekli imzaların toplanmasının ardından imzaların parti yönetimine iletilmesi gerekiyor. İmzaların parti yönetimine tesliminden sonra parti yönetiminin önünde 45 günlük bir süreç başlıyor ve Kılıçdaroğlu'nun bu süre içinde (Parti tüzüğüne göre) olağanüstü seçimli kurultaya gitmek zorunda kalıyor.

CHP parti tüzüğünün 48'inci maddesine göre seçimli olağanüstü kurultay toplanması için kurultay delegelerinin tam sayısının salt çoğunluğunun, on beşinci gün mesai bitimine kadar noter aracılığıyla imzalarını genel merkeze iletmeleri gerekiyor. Bu da en az 634 delegenin imzasına denk geliyor.