İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi işbirliğiyle yapımı tamamlanan "Yarı Olimpik Yüzme Havuzu" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan övgüyle söz ederek, “O, kendisini İzmir’e adayan bir belediye başkanı. Geniş bir alanda kırsalıyla, kentiyle her alanda işbirliğini güçlendirmeye, gelir dağılılımını dengelemeye çalıştı. Türkiye’deki bütün belediye başkanlarına örnek çalışmalara imza attığı için kendisini kutluyorum" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyeleriyle ortak hizmet protokolü çerçevesinde hayata geçirdiği yatırımlara bir halka da Bergama'da eklendi. Büyükşehir Belediyesi'nin maddi desteğiyle Bergama Belediyesi tarafından yaptırılan "Yarı Olimpik yüzme Havuzu" törenle hizmete açıldı. Açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, Bergama ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla ortaya konulan eserin ilçenin çocukları için çok büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu ve benzeri tesisler sayesinde çocuklarımız kültürle, sanatla, sporla tanışacaklar. Buradan yetişecek çocuklar inanıyoruz büyük başarılara imza atacaktır. Onların başarısı Türkiye’nin ortak başarısı olacaktır. Bir çocuğumuz uluslararası alanda başarı kazandığı zaman göndere Türk bayrağı çekiliyor ve bu bizim ortak gururumuz oluyor” diye konuştu.

Kocaoğlu’nu anlatmaya gerek yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çalışmalarından da övgüyle bahseden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Artık onu anlatmaya gerek yok. O, kendisini İzmir’e adayan bir belediye başkanı. Geniş bir alanda kırsalıyla, kentiyle her alanda işbirliğini güçlendiren, gelir dağılılımını dengelemeye çalışan bir başkan. Türkiye’deki bütün belediye başkanlarına örnek çalışmalara imza attığı için kendisini kutluyorum” diye konuştu.

İzmirli olmak ayrıcalıktır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaklaşan yerel seçime işaret ederek, “İzmir ve İzmirliler tarih boyunca ne yapacaklarını, nasıl hareket edeceklerini çok iyi bilirler. Ondan dolayıdır ki İzmir, Türkiye’nin en aydınlık, en ileri, Atatürk ilkelerine en bağlı kentidir. İzmirli olmak ayrıcalıktır. Hepiniz İzmirli olmakla ne kadar övünseniz azdır. Seçimi alacağız. Bu bizim görevimiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili belelediye başkanlarının hizmet verirken ayrım yapmadığına, sosyal demokrat ve insan odaklı belediyecikten taviz vermediğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

“Bizler en zorlu koşullarda bile onurumuzla, dimdik ayakta kalmayı beceririz. İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 yılda tarımı ön plana çıkardı. Buğdayın, samanın, mercimeğin, etin son dönemde soğan ve patatesin ithal edildiği bu tarım ülkesinin bu hale gelmesinin ardından, bizim 15 yıldır dile getirdiğimiz ‘önce kırsal kalkınma, yerelden kalkınma, tarım ve hayvancılığın kooperatifler eliyle kalkınması’ kavramlarının ne anlama geldiğini özelikle siyasiler umuyorum artık anlamışlardır. Kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’de model üreten belediyeyiz. Binalar yenilenecek, depreme dayanıklı olacak, sosyal donatı alanları, yollar, bulvarlar açılacak. Ama komşular değişmeyecek. Üretilen rantı ise o bölgede yaşa yan hak sahipleri bölüşecek. Bizim kentsel dönüşüm felsefemiz budur. İnanıyorum ki, Tunç Soyer arkadaşımız bu bayrağı daha da ileri götürecektir.”

Başkan Aziz Kocaoğlu, CHP’nin Bergama Belediye Başkan adayı İdris Yavuz Yılmaz’ın da ilçeye önemli hizmetler yapacağına inandığını dile getirerek, “15 yıl belediye başkanlığı yapmış bir kardeşiniz, ağabeyiniz olarak İdris Yavuz Yılmaz ve Büyükşehir’de Tunç Soyer’i göreve getirmek için alanda kapı kapı dolaşarak, 31 Mart akşamına kadar görevimizi vicdan huzuru içinde tamamlamak, yiğidin kuru soğana muhtaç oluduğu, ayrımcılığın, ötekileştirmenin tavan yaptığı, hukuk sisteminin çöktüğü bu dönemde AKP iktidarına bir ‘dur’ demek durumundayız. Miting alanlarını doldurmak güzel, ama seçim sandığa attırdığınız oy kadardır. Bir fazla oy için hepimizin seferber ol ması gerekiyor. Bunu başaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu bize hayat dersi verdi

Açılış töreninden konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 10 yıldan beri gururla yürüttüğü görevini 31 Mart’ta yine CHP’li bir başkana bırakacağına inandığını söyledi. İki dönemdir ilçeye çok sayıda spor tesis kazandırdıklarını belirten Gönenç, “Bu projemiz için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. 8,5 milyon liraya mal olan bu projenin yüzde 40’ı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.  Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na ise sadece verdiği destekler ve yatırımlar için değil, biz belediye başkanlarına nasıl adaletli bir belediye başkanı olunacağını gösterdiği için teşekkür bor&c cedil;luyuz. Sadece belediye başkanlarına da değil, bütün Türkiye’ye 397 yıl hapis istemiyle yargılanmasına yol açan tezgahın, nasıl bir lekeye değil de ömür boyu taşıyacağınız bir şeref madalyasına dönüştürüleceğini gösterdi. Bize bir ilke sundu. ‘Doğrunun kalesi sarsılır ama yıkılmaz’ ilkesiyle bize bir hayat dersi verdi. Sizinle çalışmak bizim için büyük bir onurdu” dedi.

Büyükşehir- Bergama ortak projesi

Törenin ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve davetliler Fenerbahçe Kulübü Senkronize Yüzme Takımı’nın gösterisini izledi.

2017 yılının Ekim ayında yapımına başlanan “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu” 1.500 metrekare alanda kuruldu. Tesiste 12,5 metre genişliğinde ve 25 metre uzunluğundaki havuzun yanı sıra,  300 kişilik izleyici kapasiteli tribün ve 300 metre karelik çok amaçlı salon da yapıldı. Yarı olimpik yüzme salonunda havalandırma, aydınlatma, görüntüleme ve skorboard sistemleri ile soyunma odaları, oyuncu tuvaletleri, idari ofisler dışında 120 metre karelik alanda kafeterya da yer alıyor. Yaklaşık 8,5 milyon liraya mal olan tesisin yüzde 40'lık bedeli İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.