Kılıçdaroğlu, "Milleti açlığa, fukaralığa mahkum eden sensin kardeşim. Ben o yüzden sana 'sözde cumhurbaşkanı' diyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de derin bir yarılma olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık çağrıda bulunarak "Sen 'Yapay gündemlerle bu sorun çözülür' diyorsan oturup tartışalım. İşsizliği, yoksulluğu çözeceksen oturup konuşalım. Yapay gündemler ayrı, gerçek gündemler ayrı" dedi.

AK Parti ve MHP'li seçmenlere "Gün beraber düşünme günüdür" diye seslenen Kılıçdaroğlu, "Türkiye gerçeğinde açlık var. Marketler önünde atılacak meyve sebzeleri toplamak için biriken insan sayısı artıyor. Bu coğrafyada açlık yaşanmamıştı, şimdi açlık yaşanıyor" ifadesini kullandı.

'Esnaf 'Kırk yıldır vergi veriyoruz, bana kırk gün bakamadın' diyor'

Kılıçdaroğlu, cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanmasına girildiğini belirterek "Nereye gitti bu para? Asıl sorulması gereken bu" diye konuştu. Devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

  • "Erdoğan, devleti tek başına yönetiyorsun. İstediğine teşvik, istediğinin mal varlığına el koyabiliyorsun. Esnaf, 'Kırk yıldır vergi veriyoruz, bana 40 gün bakamadın' diyor. 

  • Tek fabrika bile kurmadın. Bu para nereye gitti? 83 milyonu bir avuç tefeciye mahkum ettiler. Paralar, faizcilere gitti. 18 yıldır ekonomiyi faiz, döviz ekseninde yönetiyorlar. Yerli ve milliysen neden yabanacılara 'gelin yatırım yapın' diye dileniyorsunuz?"

'Sen CHP İstanbul İl Başkanı ile uğraşacağına 'İşsizlik nasıl çözülür?' diye kafa yorsana'

Erdoğan'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelttiği tepkileri de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Tutturmuşlar bir 'CHP İstanbul İl Başkanı.' Sen CHP İstanbul İl Başkanı ile uğraşacağına 'İşsizlik nasıl çözülür?' diye kafa yorsana" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan için kullandığı 'sözde cumhurbaşkanı' ifadesine yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak da şunları kaydetti:

  • "Çok alınmış. Bremen Mızıkacıları gibi hepsi saldırıyor. Milleti açlığa, fukaralığa mahkum eden sensin kardeşim. Ben o yüzden sana 'sözde cumhurbaşkanı' diyorum."

'Ben onun hakkında 1 paralık dava açıyorum, değeri o kadar çünkü'

Erdoğan'ın kendisi hakkında açtığı 1 milyon liralık davaya da değinen Kılıçdaroğlu,"Neyse teşekkür ederim, en azından bir paralık açmamış. Ben onun hakkında 1 paralık dava açıyorum, değeri o kadar çünkü" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 83 milyon vatandaşın cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Hiç kimse buna itiraz edemez. Milletin iradesine her zaman saygı duyuyoruz. Milletin iradesine bir şey söylemek ne bana ne de partimize düşmez. Demokrasiye bu ülkeye getiren bir parti olarak milletin iradesine saygı gösterdik, milletin seçtiği kişinin de millete saygı duyması lazım."