Haber / Didar DEMİRCİ

Oğlu Deniz’in okuldan Kovid kaptığını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, okullarda pandemi önlemlerinin alınmadığına dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) çağrıda bulundu. Uzaktan eğitim süresince okullardaki eksikliklerin giderilebileceğine ancak bu konuda bakanlığının hiçbir önlem almadığına değinen Vekil Kılıç, “Ben pandemi süresince hep sahadaydım. Vatandaşa ulaşmak için Türkiye’nin her yerine gittim. Bu süreçte kendimi ve ailemi korumayı başarabildim. Ancak çocuğumu okulda koruyamadım” dedi.

İhale yine veliye kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze eğitime yönelik okulların hazır olduğu ve hiçbir sorun olmadığı yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Kılıç, “Yapılan hazırlığın sonuçları ortada! Daha ilk haftadan karantinaya alınan derslik sayısı 200’ü geçti. Bakanlığın temizlik ve hijyen malzemeleri için öğrenci başına ayırdığı rakam 20 lira! 20 lira ile ne yapılabilir? Hiç bir şey! Bu nedenle Bakanlığın düşmesi gereken dertlere veliler düşüyor. Okula temizlik ve hijyen malzemesi almak için veliler kendi aralarında para topluyor. Ülkedeki ekonomik kriz ortada! Bir öğrencinin kırtasiyeden giyime, cebindeki harçlığa kadar kılı kılına ayarlama yapan veli, bir de okulun ihtiyaçlarını düşünmek zorunda kalıyor. Bu durum parasız, eşit eğitimin önüne de engel oluyor” diye konuştu.

Israr yoksa test yok

Oğlu Deniz’in gösterdiği semptomları ilk gün soğuk algınlığı olarak algıladıklarını, ertesi gün okuldan gelen karantina haberiyle test yaptırmak için hastaneye gittiklerini anlatan Vekil Kılıç, “Hastanede ısrar etmezseniz çocuğunuza PCR testi yapmıyorlar. Bu durum da çok kaygı verici. Çünkü şu an ısrar edilmediği için pozitif olduğu tespit edilemeyen kim bilir kaç çocuk var. Bu konuya da acilen bir çözüm getirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Kılıç, öte yandan Kovid pozitif çocuklara ilaç verilmediğini söyleyerek, “Çocukların Kovid olması durumunda, tedavileri için hastaneden bir bilgilendirme yapılmıyor. Yani ebeveynlerin endişelerini hafifletecek ve çocukların rahatsızlığını giderecek bir tedavi yok. Size tek söylenen ateşi çok yükselirse ateş düşürücü kullanın. Çocuğun hastalığı atlatması için tedavi yollarını kendi başınıza araştırıp bir şeyler yapıyorsunuz” dedi.