İzmir’de CHP’den milletvekili aday adayı olan İzmir Barosi eski Başkanı Aydın Özcan, parti genel merkezi tarafından hazırlanan aday listesinde olduğunu fakat son anda listeden çıkarıldığı ileri sürdü. Özcan, "Nasıl liste dışı kaldığımı bilenler biliyor, ben de az çok biliyorum ama partiye zarar vermemek adına susuyorum" dedi. Özcan, ekim ayında yapılacak olan Baro Başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını "Baro defterini kapattım" sözleri ile açıkladı.

İzmir’de Baro Başkanlığı görevini yürütürken 24 Haziran milletvekilliği seçimleri öncesi istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı olan Aydın Özcan, çarpıcı bir iddiada bulundu. Listeler açıklanmadan önce, aday listesinde olduğunu ancak son anda o listeden çıkarıldığını ileri süren Aydın Özcan, "Ben listeler açıklanmadan bir gün öncesine kadar listedeydim. Ankara’da çok tebrik mesajı aldım. Cumartesi akşamına kadar listedeydim. Bize gelen bilgiler bu yöndeydi. Pazar günü listeden çıkarıldım. Benim verdiğim dosya incelendi. Adaylık sürecinde Ankara'ya gittiğimde sürekli ‘Onurumuzsun’ denilerek karşılandım ve listeye alındığımı da biliyorum. Bunu bana çok güvenilir kişiler söyledi. Siyaset bu, son dakika değişebiliyor" diye konuştu. Siyasette kimseyle kavga etme anlayışının olmadığını ifade eden Aydın Özcan, 2011 seçimlerinde de 7’nci sıradan aday gösterildiğini ve 670 oyla milletvekilliğini kaybettiğini hatırlattı. Özcan, "Kaybetmemin sebepleri herkesin malumu  olmasına rağmen çıkıp kimseye bir şey söylemedim. Partimin zarar görmemesi adına, bugüne kadar hep sustum ve susmaya devam edeceğim" diye konuştu. Ancak son dakika milletvekili adayı gösterilmemesinin kendisini üzdüğünü belirten Özcan, asıl meselenin ise partinin dar kalıplar içerisinde kalması olduğunu ve bunun kendisini daha çok üzdüğünü ifade etti.

'TÜRKİYE’DE BİRİNCİ SIRADAN KONMAM GEREKİRDİ'


Baro Başkanlığı ile dernek yönetiminde görev aldığı dönemde Yunanistan, Bulgaristan baroları ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu düzeyinde, Hollanda ve Almanya’da, İran Tarhan Barosu ile yaptıkları çalışmaları içeren bir dosyayı genel merkeze sunduğunu açıklayan Aydın Özcan, adaylık dosyasının tarafsız birileri tarafından değerlendirilmesi halinde İzmir’de değil Türkiye’de birinci sıradan aday gösterileceğine inandığını belirtti. Özcan, şunları söyledi:

"İddiam şu: Tarafsız birisine verelim, bütün adayların dosyalarını incelesin. İzmir’de değil Türkiye’de birinci sıraya konmam gerektiğine inanıyorum. Bu kadar kendimden eminim.  Nasıl liste dışı kaldığımı bilenler biliyor, ben de az çok biliyorum. Ama bunun partiye zarar vermemesi adına susuyorum. Bu susma şu değildir: Aydın Özcan’ın ensesine bir tokat vuralım, ağzındaki lokmayı alalım değil. Bu parti disiplini açısından, partiye zarar verilmemek için susuyoruz. Ama partide şuan dar kadro anlayışı var. Bu partiye zarar verir. Partinin geniş düşünmesi, geniş kitleleri kucaklaması lazım. Aydın Özcan sadece İzmir’de oy demek değildir. Aydın Özcan yurt dışında 3 milyon oy var demektir. 3 milyon oydan da partiye getirisi olacak kişiliktir. Aday adaylık döneminde İngiltere’de yayın yapan Türk basınında bile benim haberlerim çıktı. Başka burada haberi yapılan bir aday bilmiyorum. Aydın Özcansadece İzmir'e hitap etmiyor." DHA