Siyaset arenasındaki yerini resmen alan Merak Akşener liderliğindeki İYİ Parti, başkanlık divanı üyelerini belirledi. 12 kişilik başkanlık divanı üyeleri arasında İzmir'den de üç isim yer alıyor.

Haber / Umut KARAKOYUN

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin başkanlık divanı üyelerini belirledi. Partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir otelde toplantı yapan Akşener, belirlediği 12 kişilik başkanlık divanı üyelerini açıkladı.
Listede İzmir’den üç isim yer aldı. CHP’den istifa ederek İyi Parti saflarına katılan Aytun Çıray ve süreçte olağanüstü genel kuruldan itibaren Akşener’le birlikte yol yürüyen Müsavat Dervişoğlu ile Şenol Bal divan üyesi oldu. Divan üyeleri şu isimlerden oluştu: Ahmet Ersagun Yücel, Ayfer Yılmaz, Aytun Çıray, Dursun Müsavat Dervişoğlu, Durmuş Yılmaz, Hayrettin Nuhoğlu, Koray Aydın, Mustafa Erdem, Şenol Bal, Şule Ünlü Doğan, Ümit Özdağ ve Vedat Taylan Yıldız.

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

iyipartiPartinin kurucuları arasında yer alan Yıldırım Ulupınar da ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek yeni partinin halk için umut olacağını söyledi. Henüz yeni kurulmasına rağmen halkın, İYİ Parti’den dolayı heyecan içerisinde olduğunu vurgulayan Yıldırım Ulupınar; “Türkiye’de bir alternatif arayışı vardı ve biz iktidar alternatifi olarak doğduk. İktidara gelene kadar İYİ Parti’nin ciddi bir muhalefet partisi olacağına yürekten inanıyorum. Yeni parti umut oldu. İyi olacağını düşünüyorum” dedi. İzmir’de de birkaç gün içerisinde il başkanı ve yönetimin netleşeceğini söyleyen Ulupınar, il binası aradığını vurguladı. Kim il başkanı olursa o partiliye yardımcı olmak için il binası aradığını belirten Ulupınar, “Ben olursam da kendime yardımcı olacağım” dedi.
Dönemin riskli olduğunu ancak yeniden aktif görev aldıkları için korkmadıklarını da ifade eden Yıldırım Ulupınar; “Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya çıktığı gibi, tek parti döneminde Adnan Menderes’in ortaya çıktığı gibi, Celal Bayar’ın ortaya çıktığı gibi…Bütün zor zamanlar ortaya çıkan kişiler oldu. Siyaset cesur insanların işi, korkak insanlar siyaset yapamaz. O nedenle böyle bir endişemiz olmadı. Elbette bizleri yıpratmak için ellerinden geleni yapacaklar. Her şeyi göze alarak bu yola çıktık. Sonuçta Türkiye bizim ve başka bir ülkemiz yok” dedi.


Bizim kaybetme lüksümüz yok

musavatİzmir'deki yapılanma süreci hakkında bilgi veren Müsavat Dervişoğlu, “Teşkilatlanma ve illerdeki yapılanmalar başlayacak. İzmir’in il başkanı önümüzdeki günlerde atanır. Birinci önceliğimiz kurucular olarak üst yönetimi belirmekti. Bunlar sırasıyla oluyor. Şimdi bu yapılanma illerde ve ilçelerde çalışacağı ekipleri açıklayacak. Siyaset muhataplık ilişkisidir. Ben durum sorulduğunda ‘bir görevim yok, yetkim de yok’ dedim. Bu konuda bir açıklama yapmaktan, şöyle olacak, böyle duracak demekten hep kaçındım. Bizim için bir kişinin liderliği var. O da Sayın Meral Akşener’dir. Yeni kurulan bir partinin herkesi kucaklaması gerekiyor. Bizim bir kişi bile kaybetme lüksümüz yok. İnsanlarımızı kazanacağız. Onlarla bir arada olacağız. Bu çatı altında yer almak isteyen kim olursa taleplerini, isteklerini değerlendireceğiz. Herkesi kucaklayacağız” dedi.