Gürer, iktidara çağrıda bulunarak, “Ankara’da oturup, ‘ekonominin kitabını yazdım’ demekle bu işler olmuyor, alana inip yaşanan sorunları görün, esnafın derdine çare olun”  diye konuştu. 

GÜRER, ESNAFIN SORUNLARINI DİNLİYOR 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kent merkezindeki bir kebap salonunda, işletme sahibinin yaşadığı soruları dinledi. 

KEPAP SALONU İŞLETMECİSİ MALİYET ARTIŞLARINDAN ŞİKÂYETÇİ

Girdi maliyetlerinin her hafta arttığını söyleyen kebap salonu işletmecisi, “Sadece gıda girdilerine son dönemde yüzde 20-30 oranında zam geldi. 264 liraya aldığımız 18 litrelik yağ bugün 350 lira oldu. 45 lira olan kuyruk yağı 55 liraya çıktı. Ambalajda yüzde 100’e varan artı var. Tavuk geçen haftaya göre yüzde 20 zamlandı. Hiçbir ürünü bir sonraki gittiğimizde aynı fiyata alamıyoruz” dedi.

DÜKKÂNLAR KAPANIYOR

Döviz kurlarındaki artışın girdi maliyetlerine yansıdığını anlatan kebap salonu işletmecisi, “Bizim işimizde  aldığımız ürünler dövizle ilgili değil ama yine her hafta zamlanıyor. Şu anda 2000’li yıllarda yaşanan krizi yaşıyoruz. Dükkânlar tek tek kapanıyor. Daha çok dükkânın kapanması eli kulağında” şeklinde konuştu.

BİR ÜRÜNÜ İKİ GÜN ÜST ÜSTE AYNI FİYATA ALAMIYORUZ 

Yetkililerin esnafın yaşadığı sorunları artık görmesi gerektiğine değinen esnaf, “Dün aldığımız bir ürünü bugün aynı fiyata alamıyoruz. Her gün, her hafta zam geliyor. Bu soruna artık bir son verilmeli. Yetkililer, yaşadığımız sorunları görmeli. Bunun için de gelip esnafı, çarşıyı, pazarı ziyaret etmeli” dedi. 

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DARALDI 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise çarşıda, pazarda, sanayide ziyaret ettikleri esnafın tamamının artan girdi maliyetlerinden yakındığını belirti. 

Vatandaşın alım gücünün daralmasının yanında, girdi maliyetlerindeki aşırı artışın esnafı zora soktuğunu ifade eden Gürer, “Mevcut şartlarla bile alışveriş yapamayan vatandaş, maliyet artışlarının fiyatlarayansıması durumunda daha da zorlanacak. Bu da esnafı daha çok içinden çıkılmaz bir duruma sokacak” diye konuştu.

İKTİDARA ÇAĞRI

İktidara çağrıda bulunan  Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Esnaf, çiftçi, işçi, işsiz, emekli seslerinin duyulmasını istiyor. Sorunlarına çözüm üretilmesini istiyor. Ankara’da oturup ‘Ekonominin kitabını yazdım’ demekle bu sorunlar çözülmüyor. Gelsinler burada esnafın, vatandaşın sorunlarını dinlesinler, sorunlara çözüm üretsinler…” diye konuştu.Yüzlerce esnaf ve yurttaşla görüşüyoruz.Düne göre durumumuz daha iyi diyen yok “ dedi.